Oljna kura razstruplja

28. 10. 2009

. . in krepi obrambne mehanizme telesa!

V Rusiji in v indijskem zdravilstvu (ajurveda) se jedilna olja že stoletja uporabljajo tudi za izpiranje ust. Uporablja se lahko vsako hladno stisnjeno olje. Če se vam zdi olivno premočno, lahko uporabite tudi blažje sezamovo ali osatovo.

Takole gre:

zjutraj pred zajtrkom, še preden si umijete zobe, približno od 15 do 20 minut v ustih intenzivno žvečite 1 žlico olja. Olje morate dobesedno prežvekovati in ga potiskati skozi zobe. Gosto tekoče olje bo postalo bolj redko in belo, kar pomeni, da je posrkalo vse bakterije v ustih.

Takoj izpljunite:

olje zdaj vsebuje visokokoncentrirane strupe, zato ga nikar ne popijte. Najbolje bo, da ga izpljunete v kozarec in vsebino zlijete v lijak. Usta nato dobro izperite s toplo vodo, ki ji po potrebi dodate še kanček jabolčnega kisa in si nato umijte zobe. Pomembno: dobro očistite umivalnik.

Poceni zdravilna metoda:

'žvečenje' olja poskrbi za zdravo ustno floro in krepi dlesni.

Dokazani so tudi pozitivni učinki pri krvavitvah dlesni, parodontozi in herpesu. Stranski učinek: s pogosto uporabo bodo veliko bolj beli tudi vaši zobje. Zdravilci ta postopek priporočajo tudi za razstrupljanje telesa, na primer pri težavah z želodcem in črevesjem, pri alergijah in za krepitev imunskega sistema. Poleg tega se s tem nežno masirajo tudi možgani in tako spodbuja pomnjenje.

Kot kura:

idealno bi bilo, da bi oljno terapijo opravili dvakrat na leto, na primer jeseni in spomladi, in sicer za štiri do šest tednov. Namig: pri nekaterih ljudeh se zjutraj pojavi slabost. Takrat je ta metoda tudi sicer najbolj učinkovita, saj se ponoči v ustni votlini nabere največ bakterij, lahko pa jo seveda izvajate tudi podnevi – a vedno pred jedjo.

Vir: Lisa