Ana Maria Mitič razkrila, kako je izgubila poporodne kilograme

Ana Maria Mitič razkrila, kako je izgubila poporodne kilograme (foto: Saša Aleksandra Prelesnik, Arhiv Fivia) Saša Aleksandra Prelesnik, Arhiv Fivia
5. 8. 2020

Ana Maria Mitič je po porodu pridobila nekaj kilogramov, kar je povsem normalno, sčasoma pa je to vzela v svoje roke in poskrbela za spremembo. 

Zabavna Ana Maria Mitič, katero smo v preteklosti spoznali v vlogi voditeljice oddaje Big Brother, igralke, komičarke in tudi tekmovalke v oddaji Znan obraz ima svoj glas, se v zadnjem času posveča predvsem materinstvu.

S partnerjem Luko sta se leta 2018 namreč razveselila prvorojenca Leva, vse od njegovega rojstva pa Ana Maria navdušuje s svojim videzom. 

In ker nismo edini, ki smo se spraševali po njenem skrivnem receptu, ga je Ana Maria objavila kar na svojem Instagram profilu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Moja vitka skrivnost: Zdaj pa res že dolgo prejemam razna vprašanja, mnenja, tudi čestitke za svojo "novo" postavo. Vsakemu rada iskreno odgovorim. Ker pa sem v osnovi @mamamaria_si Ančica pomagačica in vedno srčno rada namenim zlati prah sreče, naj iskreno, strnjeno in na hitro z vami delim te skrivnosti, za katere bi vsak rad slišal le eno besedo: čudežna tabletka. Ali zeljna juha. Ali smuti s skrivno sestavino. Ali posebna vadba, ki reši telo v enem mesecu. . . .No, nič od tega. . . 1.: Hormoni. Dojenje (prvič v življenju so šle kalorije v minus) . Srečnica, vem. Dobra novica? Da to ni vse. . . 2.: 10.000 korakov na dan. Vsaj. Tudi tukaj je dete pomagalo (sinko zlati sinko ljubi ga majka), saj ni ravno veliko spal, razen v premikajočem se vozičku. To me je prignalo do kilometrskih sprehodov vsak dan, v vsakem vremenu. Ker Bog ve, vse za dober dojenčkov spanec - in mamičino kavico v miru. . . . 3.: Pametna vadba. Bolečine v hrbtu, vratu in drevenenje rok od silnega prenašanja čedalje težjega otroka so me primorale k temu, da sem enkrat na teden uro svojega življenja posvetila bodisi jogi, bodisi pilatesu, še najraje pa @body_vision_studio Gyrotonic®️ vadbi, ki me je navdušila, ker združuje vse našteto in ker je tam profesionalna in ljubeča @slanatina . . . 4.: Clean eating. Brez procesiranih salamic in približkov siru, brez čipsov z okusi in brez čokolade. Kaaj?!? Jap, temu sem se uspela odreči, a le, ker naj bi spodbujalo krče pri dojenčku. . . . 5.: Zgodnje vstajanje. Odkar so spalni ritmi mojega otroka kolikor toliko zanesljivi, se več kot z veseljem zbudim pred vsemi ostalimi in si namenim VSAJ eno minuto za meditacijo, ponavljam pozitivne afirmacije, ki mi pomagajo nastaviti zlate temelje za super dan. Ne uspe vedno, ker pač lajf, ampak zagotavljam, da je v tem skrit vsaj en dragulj moje moči, pozitive in premagovanja izzivov. . . . Eto, to je to. Na kratko. Upam, da je sladko. . . Za vsa vprašanja, mnenja in ostalo, sem na voljo. . . . Pa ne pozabite, rada vas imam, čeprav vas vseh ne poznam. ♥️ (Foto: @story_slovenija)

A post shared by Ana Maria Mitic (@anamariamitic) on

Kaj je njena skrivnost?

"Naj iskreno, strnjeno in na hitro z vami delim te skrivnosti, za katere bi vsak rad slišal le eno besedo: čudežna tabletka. Ali zeljna juha. Ali smuti s skrivno sestavino. Ali posebna vadba, ki reši telo v enem mesecu. No, nič od tega," dodaja in deli 5 korakov, ki so njej pomagali do vitke postave: 

1. Hormoni

Dojenje - prvič v življenju so šle kalorije v minus. Srečnica, vem. Dobra novica? Da to ni vse.

2. 10.000 korakov na dan

Vsaj. Tudi tukaj je dete pomagalo (sinko zlati sinko, ljubi ga majka), saj ni ravno veliko spal, razen v premikajočem se vozičku. To me je prignalo do kilometrskih sprehodov vsak dan v vsakem vremenu. Ker Bog ve, vse za dober dojenčkov spanec - in mamičino kavico v miru.

3. Pametna vadba

Bolečine v hrbtu, vratu in drevenenje rok od silnega prenašanja čedalje težjega otroka so me primorale k temu, da sem enkrat na teden uro svojega življenja posvetila bodisi jogi, bodisi pilatesu, še najraje pa @body_vision_studio Gyrotonic®️ vadbi, ki me je navdušila, ker združuje vse našteto in ker je tam profesionalna in ljubeča @slanatina

4. Clean eating

Brez procesiranih salamic in približkov siru, brez čipsov z okusi in brez čokolade. Kaaj?!? Jap, temu sem se uspela odreči, a le, ker naj bi spodbujalo krče pri dojenčku. 

5. Zgodnje vstajanje 

Odkar so spalni ritmi mojega otroka kolikor toliko zanesljivi, se več kot z veseljem zbudim pred vsemi ostalimi in si namenim VSAJ eno minuto za meditacijo, ponavljam pozitivne afirmacije, ki mi pomagajo nastaviti zlate temelje za super dan. Ne uspe vedno, ker pač lajf, ampak zagotavljam, da je v tem skrit vsaj en dragulj moje moči, pozitive in premagovanja izzivov.

Celotno vsebino najdete na Cosmopolitan.si