Fitnes ali tek? Ah, poglejmo, koliko kalorij porabimo pri gospodinjskih opravilih

Fitnes ali tek? Ah, poglejmo, koliko kalorij porabimo pri gospodinjskih opravilih (foto: profimedia) profimedia
28. 12. 2019

Imate občutek, da ob službi, družini in gospodinjskih opravilih nimate časa za trening? Dobro, to je samo izgovor, a nikar ne imejte slabe vesti. Tudi pri gospodinjskih opravilih lahko porabite kar lepo porcijo energije.

Sesanje

Tla ohranite čista in mimogrede poskrbite še za vitek pas in razgiban trup z rednim sesanjem. V eni uri intenzivnega sesanja porabite okoli 418,400 kJ (100 kcal), tako da se dela lotite temeljito in z veliko energije.

profimedia

Košnja

Okej, to naj vam bo spodbuda za pomladne dni, ko se vsi člani družine branijo košenja trave okoli hiše, Vzemite kosilnico v roke in samo v 20 minutah boste porabili toliko energije, kot če bi enako časa intenzivno hodili.

Preurejanje stanovanja

Pazite, da imate stanovanje urejeno po pravilih feng-šuja. Če nimate, se takoj lotite premikanja pohištva in v 25 minutah porabite 418,400 kJ (100 kcal). Ni slabo!

Umivanje oken

Spustite redke zimske sončne žarke v stanovanje. Natančno umite okna in mimogrede boste nagrajeni še s porabljenimi 418,400 kJ (100 kcal) in to le v 30 minutah.

profimedia

Jutranja rutina

Če se zjutraj težko spravite iz postelje, potem naj vas potolažimo, da vam za kurjenje energije niti ni potrebno telovaditi. Samo s prhanjem, sušenjem las, česanjem in umivanjem zob boste v 35 minutah porabili lepih 418,400 kJ (100 kcal).

Hoja in govorjenje

Medtem ko hodite po opravkih in domov iz službe, radi govorite tudi po telefonu? Odlično! Tako v 35 minutah razmigate telo in porabite 418,400 kJ (100 kcal).

Pomivaje posode

Zavihajte rokave in se lotite pomivanja posode. V eni uri boste porabili 418,400 kJ (100 kcal), tako da lahko takoj po končanem opravilu pojeste vsaj dva čokoladna piškota.

L.T.D.

Preberite še: 6 razlogov, zakaj pojdite danes v savno ali Zakaj so nam mišice tako seksi?