6 razlogov, zakaj je dobro hoditi v savno (številka 3 nam je te dni zelo všeč)

6 razlogov, zakaj je dobro hoditi v savno (številka 3 nam je te dni zelo všeč) (foto: profimedia) profimedia
24. 12. 2019

V teh zimskih dneh, ko smo ves december malce več jedli in pili ter manj spali, je obisk savne odlična izbira. Počutili se boste prerojeni in očiščeni.

1. Znojenje je razstrupljanje

V savni se z znojenjem razstruplja (detoksikacija) in čisti naše telo, saj se z znojem izloči veliko škodljivih snovi – toksinov. Znojenje pomaga tudi pri razgradnji celulita.

2. Kuri energijo

V vročini naše telo porabi precej odvečnih kalorij tudi v mirujočem stanju, tako da lahko savno uporabljate kot enega izmed pripomočkov za hujšanje. Savna tudi spodbuja presnovo (metabolizem).

3. Krepi srce in ožilje

Savnanje poviša srčni utrip kar pospeši cirkulacijo krvi v našem telesu ter ima podobne učinke na telo kot aerobna vadba, ki krepi naše srce in ožilje. Izmenjavanje segrevanja in ohlajanja dobro vpliva tudi na žleze z notranjim izločanjem, ledvice in živčevje.

profimedia

4. Dobro vpliva na kožo

Zaradi pospešenega krvnega obtoka koža dobi veliko hranilnih snovi, znojenje pa čisti kožo in lojnice, tako da imamo posledično bolj zdravo in sijočo kožo.

5. Preprečuje bolezni

Savna je dobra pri preprečevanju bolezni, saj krepi naš imunski sistem. Pregrevanje telesa je tudi dobro za uničevanje virusov in bakterij. Če ste že bolni, pa se savna odsvetuje.

6. Blagodejno vpliva na dihala

Parna savna blagodejno vpliva na dihala in je priporočljiva tudi za tiste z astmo in bronhitisom.

L.T.D

 Preberite še: Nikoli ne bom suhica in nič zato. Končno sem si všeč! ali Kaj on meni o vaših kilogramih?