Kako izgubiti kakšen kilogram v 7 dneh?

Kako izgubiti kakšen kilogram v 7 dneh? (foto: shutterstock) shutterstock
18. 5. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Veliko laže je začeti z majhnimi spremembami. Zato smo pripravili 7 preprostih nasvetov - za vsak dan enega.

1. Nedelja:

Izognite se predelani hrani

Če ne znate povedati in izgovoriti vseh sestavin hrane, potem je to nedeljo nikar ne jejte. Kosilo si naredite sami – iz sezonske zelenjave in riža morda. Zakaj si ne bi privoščili kosa ribe z blitvo?

Stran s predelano hrano!

2. Ponedeljek:

Stran od pijače

Veliko kalorij ne vsebuje le alkohol, ampak tudi vse sladkane pijače, različne kole in sode. Pijte veliko vode, tako boste tudi manj lačni. Mimogrede – študija je pokazala, da ženske po alkoholu pojedo veliko več kalorij kot običajno.

3. Torek:

Poskrbite za dozo vlaken!

Morda vas mika, da bi se ognili vsem ogljikovim hidratom, a nikar ne pozabite na vlaknine, ki bodo poskrbele za občutek sitosti. Privoščite si veliko skledo solate z mandlji ali jogurt s kosmiči.

4. Sreda:

Jejte, jejte, jejte

Če boste po malem jedli ves dan, se boste izognili napadom volčje lakote, ko človek poje prvo neumnost, ki mu pride pod roko. V mislih imejte majhne obroke, za zajtrk, kosilo in večerjo pojejte od 300 do 350 kalorij, za dopoldanski in popoldanski prigrizek pa od 100 do 150 kalorij.

5. Četrtek:

Znebite se zabuhlosti!

Brokoli, čebula in paprika povzročajo napenjanje in zabuhlost, zato vam predlagamo, da se držite zelenjave in sadja, ki vsebujeta veliko vode: kumare, špinačo in beluše. Zelo dobra sta tudi s kalijem bogata banana in pomaranča, polna vode.

6. Petek:

Zalijte

Celice potrebujejo veliko vode, zato jih nikar ne pozabite zalivati. Vsak dan si privoščite od 2 do 3 litre vode. Pijte počasi, tako tudi ne boste obremenjevali ledvic in mehurja ter zapravljali časa z letanjem na stranišče.

7. Sobota:

Veliki dan! Pozdravite beljakovine

Zdrav zajtrk, poln beljakovin, vas bo tako nasitil, da vam nezdravi prigrizki sploh ne bodo prišli na misel. Privoščite si jajca, kosmiče s skuto ali jogurtom, žlico arašidovega masla in žitarice ...

In poskusite s čisto novo vadbo

Če želite video vadnice prejemati na vaš elektronski naslov, se prijavite preko prijavnice, ki jo najdete na dnu članka 60-dnevni izziv.

Začetni treningi in nasveti pa vas že čakajo v rubriki Vitalni v poletje. Treningi so sestavljeni tako, da se iz tedna v teden stopnjujejo in so tako primerni tudi za popolne začetnike. Začnite torej s tistim treningom, ki ustreza vaši pripravljenosti.