25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Ločitev je lahko usodna za zdravje

Ločitev je lahko usodna za zdravje (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
5. 8. 2009

Raziskovalci Univerze v Chicagu naj bi dokazali, da ima ločitev lahko usodne posledice za zdravje, ki jih ne odpravi niti ponovna poroka.

Raziskava, ki je vključevala 8. 652 ljudi, starih med 51 in 61 let, je pokazala, da imajo ločeni ljudje 20 odstotkov več kroničnih obolenj, v primerjavi s tistimi, ki se nikoli ne poročijo. Pri ponovno poročenih je številka nekoliko nižja, in sicer 12 odstotkov.

Sociologinja Linda Waite z Univerze v Chicagu pravi, da ločitev ali vdovstvo vpliva na zdravje, ker padejo prihodki in naraste stres, sploh, če se porodi tudi vprašanje deljenega varstva otroka.

“Medtem ko se psihološke težave, kot je depresija, s ponovno poroko hitro odpravijo, pa se fizične bolezni, na primer sladkorna bolezen ali bolezni srca, razvijajo skozi daljše obdobje in odražajo posledice preteklih izkušenj”, je še dejala Waiteova.

foto: Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri