Naša Instagram urednica Ana Cepec je izgubila 10 kg! Razkriva, kako je preoblikovala svoje telo in navade

Naša Instagram urednica Ana Cepec je izgubila 10 kg! Razkriva, kako je preoblikovala svoje telo in navade (foto: Ana Cepec (Instagram)) Ana Cepec (Instagram)
11. 3. 2021

Ana je še nedolgo nazaj sovražila šport in gibanje, potem pa ji je v enem letu uspela neverjetna preobrazba. 

"Sem Ana - bivši couch potato in bivša zaprisežena sovražnica športa ter vsakršne vadbe. V letu 2020 se je zame vse spremenilo," se opiše naša Instagram urednica.

Ni se zgodil čudež, ampak veliko garanja, vztrajnosti in osebne rasti. Preberite si njeno zgodbo, ki morda navdihne tudi vas.

"Dovolj mi je bilo smiljenja sami sebi in zato  sem potegnila črto! Zadala sem si cilj, da se želim počutiti dobro v svojemu telesu in da želim postati aktivna.

Dovolj mi je bilo nezadovoljstva, nezdravega hujšanja, ciklov prenajedanja, težav s pomanjkanjem energije, problemov s spancem, krive drže in bolečin v hrbtu –  in vse to pri 25. letih.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝚂𝚘𝚌𝚒𝚊𝚕 𝙼𝚎𝚍𝚒𝚊 𝚁𝚎𝚋𝚎𝚕 (@anacepec)

Moj cilj ni bil, da bi hitro shujšala ali pa da bi se lotila kakšne skrajne diete. Želela sem začeti s športom, želela sem, da bi ta postal del mojega vsakdana za vedno. 

Začela sem s tem, da sem bila en mesec vsak dan aktivna, kar je bilo res težko, ampak vsak začetek je težek. Najprej sem izvajala kombinacijo pilatesa in joge, priznam pa, da prve mesece nisem bila toliko pozorna na svojo prehrano. Kljub temu, so se prvi rezultati že začeli kazati. Počutila sem se bolje, moj spanec se je izboljšal, bila sem manj živčna ...

Po treh mesecih kombiniranja joge in pilatesa pa sem našla osebno trenerko in bivšo atletinjo Manco Šepetavc in postala del Badass bejba skupnosti.

Badass treninge sem izvajala 3-krat na teden, joga je bila še vedno del mene, tako kot meditacija. V tem času pa sem začela tudi voditi dnevnik prehrane, kjer sem opazovala svoj kalorijski vnos.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝚂𝚘𝚌𝚒𝚊𝚕 𝙼𝚎𝚍𝚒𝚊 𝚁𝚎𝚋𝚎𝚕 (@anacepec)

Od spremembe življenjskega sloga je minilo več kot eno leto. Zdaj se počutim kot druga oseba, izgubila sem 10 kilogramov in končno sem polna energije!

Poslovila sem se od problemov s spancem, bolečin v hrbtu, krive drže in težav s pomanjkanjem energije. Aktivni življenjski slog je zdaj del mene in vsak dan želim biti najboljša različica same sebe.

Še vedno sem del Badass bejba skupnosti, treninge izvajam trikrat tedensko, in to kar preko vadbe v živo z Manco. Pri tem, da ne izgubim motivacije, mi pomaga tudi zaprta Facebook skupnost, v kateri se med seboj podpiramo, skupaj treniramo in delimo recepte, še vedno izvajam jogo, meditiram in počasi v svoj vsakdan uvajam še tek.

Prehranjujem se zdravo, in zdaj še bolj kot kdajkoli prej obožujem zdrave recepte! Začela sem tudi pridno beležiti, kaj vse pojem, svoje jedilnike pa delim tudi na Instagramu in TikToku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝚂𝚘𝚌𝚒𝚊𝚕 𝙼𝚎𝚍𝚒𝚊 𝚁𝚎𝚋𝚎𝚕 (@anacepec)

Puncam želim pokazati, da lahko naredijo spremembo v svojemu življenju, in to brez skrajnih diet, ki obljubljajo čudeže, ampak z zdravo prehrano ter z aktivnostmi, ki jih dejansko veseli.

Tudi če se ti zdi, da je nekaj v življenju res težko, ne pomeni, da je nemogoče. Če je meni uspelo, lahko tudi tebi!