Nasvet: za hidracijo pijte vodo z magnezijem

15. 11. 2016 Promocijsko sporočilo

Telo med vadbo izgubi veliko tekočine, zato jo je treba nujno nadomestiti. V nasprotju s splošnim prepričanjem pa za to ni primerna vsaka pijača.

Ob povečani količini izločenega potu za ustrezno hidracijo voda ni dovolj, saj telo potrebuje vnos elektrolitov, ki jih je izgubilo tekom vadbe. Preveč tekočine, ki ne vsebuje najboljše kombinacije mineralov, lahko spira naše telo in negativno vpliva na procese v njem. Za boljšo hidracijo je tako priporočljiv vnos mineralne vode s primernim razmerjem mineralov. Odlična izbira je Magnesia, ki vsebuje manj natrija in več magnezija.

Poznate mišične krče po res dolgotrajni vadbi?

Nihče se ob napornih vadbah ne želi soočiti z bolečinami, ki so posledica nepazljivosti pri prehrani in vnosu tekočine v telo. Če torej še niste našli rešitve, kako se soočiti z mišičnimi krči, naj vas opozorimo na nujnost dodatnega vnosa magnezija. Ta je v telesu ključnega pomena za ustvarjanje energije, zato je nepogrešljiv pri aktivnih posameznikih. Pomaga zagotavljati prožnost mišic in hkrati preprečuje krče, zato športnikom priporočamo predvsem Magnesio negazirano. Ta telesu poleg vnosa magnezija zagotavlja tudi potreben vnos tekočine, ki pa ne vpliva na prebavni sistem.

4 ključne prednosti pitja mineralne vode:
  • Točno vemo, kaj pijemo. Poznamo izvir vode in njeno sestavo, ki je označena na deklaraciji. Kakovost vode je konsistentna in imamo zagotovilo, da ni kemijsko procesirana.
  • Za svoje telo naredimo nekaj pozitivnega. Z vnosom mineralov, ki jih telo potrebuje, blagodejno vplivamo na počutje. Magnesia prihaja iz zavarovanih naravnih podzemnih virov, omogoča celodnevno hidracijo in ima pozitiven vpliv na boljše počutje.
  • Pijemo jo lahko kjerkoli in kadarkoli. Dostopna je, ko se ukvarjamo s športom, na izletu in v avtu. Vedno z garantirano kakovostjo.
  • Pijemo jo lahko takoj po odprtju. Nekatere vode morajo po odprtju nekaj časa delovati, da se prezračijo. Mineralno vodo Magnesia pa lahko pijemo takoj.

Na svetu obstaja več kot 3000 različnih blagovnih znamk mineralne vode. Novost na slovenskem trgu je Magnesia, mineralna voda s primerno vsebnostjo naravnega magnezija, 163 mg/liter, ter nizko količino natrija, ki znaša le 5,2 mg/liter. Prav zaradi manjše vsebnosti natrija in več magnezija je Magnesia edinstvena, saj telesa ne obremenjuje s solmi. Na voljo je v negazirani, blago gazirani ali gazirani obliki, v priročnih in stilsko oblikovanih embalažah, športnike pa bo še posebej navdušila priročna Magnesia GO, s praktičnim športnim nastavkom za pitje.

Po športnih aktivnostih bodite torej vedno pozorni na to, da ne boste dehidrirani in poskrbite za vnos izgubljene tekočine. Koliko tekočine potrebujete lahko določite s tehtanjem pred in po treningu ali pa opazujete urin – temnejši kot je, bolj ste dehidrirani. Pozorni bodite na dosledno pitje tekočine, saj lahko žejo občutite šele takrat, ko ste že precej dehidrirani, zato imejte svojo Magnesio vedno nekje v bližini.

Imate dovolj magnezija? Preverite s kratkim testom. Mineralni vodi Mattoni in Magnesia pa sta na voljo v slovenskih trgovinah in izbranih gostinskih lokalih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri