Poleti je vse veliko lažje, še hrana je lahka in v pisanih barvah. Za vas smo pripravili petdnevni jedilnik, ki ga lahko seveda tudi malo podaljšate, da boste v teh poletnih dneh z lahkoto izgubili kakšen kilogramček. Si predstavljate, kako seksi boste jeseni v ozkih kavbojkah? In to mimogrede, brez lakote in mučenja.
1. DAN
Zajtrk
Pojejte en polnozrnati opečenec s skuto in enim paradižnikom, vse skupaj pa malce začinite s soljo, poprom in svežo baziliko. Pojejte kos lubenice ali melone. Za malico si privoščite pest mandljev ali orehov, zraven pa popijte skodelico zelenega čaja ali črne kave.
Kosilo
Naredite si polnozrnato tortiljo s piščancem, pečenim na oljčnem olju, paradižnikom in kumarami. Jed popestrite s skledo grške solate, vendar namesto fete uporabite mocarelo (ali pa nemastno feto). Za sladico si privoščite grški jogurt z limoninim sokom, ohladite pa se z nesladkano limonado.
Večerja
Naredite si veliko skledo solate – paradižnik, paprika, kumare, sveža zelišča. Začnite s soljo in oljčnim oljem.
2. DAN
Zajtrk
Mehko kuhano jajce, polnozrnati opečenec in skodelica čaja ali kave. Pojejte še kakšno svežo figo ali slivo. Za malico si znova privoščite kos sadja ali pa nekaj mandljev.
Kosilo
Osvežilna solata z narezanimi puranjimi prsmi ali pa tuno. Začinite s soljo, balzamičnim kisom in oljčnim oljem. Pred večerjo popijte eno ali dve skodelici zelenega čaja, kar vam bo dalo občutek sitosti.
Večerja
Polnozrnate testenine s svežo zelenjavo ali bolonjsko omako.
3. DAN
Zajtrk
Jogurt si pripravite z različnimi nesladkanimi kosmiči in svežim sadjem. Za malico zagrizite v mlado korenje ali kolerabo.
Kosilo
Tortilja s pusto šunko in zelenjavo. Naredite si paradižnikovo solato z mocarelo in oljčnim oljem. Osvežite se z domačim pomarančnim sokom. Kot sladico si privoščite dva koščka temne čokolade, pred večerjo pa popijte eno do dve skodelici zelenega čaja.
Večerja
Zelena solata s pustim piščancem, tuno, paradižnikom, koruzo in sirom feta. Prelijte jo z ekstra deviškim oljčnim oljem in balzamičnim kisom.
4. DAN
Zajtrk
Polnozrnati opečenec z avokadovim ali tuninim namazom, limoninim sokom in poprom. Po izbiri lahko dodate paradižnik ali olive. Pojejte tri slive in popijte skodelico čaja, sladkanega z medom ali javorjevim sirupom. Za malico si lahko privoščite dva piškota po svoji izbiri.
Kosilo
Stročji fižol v solati, zabeljen z bučnim oljem, soljo in česnom. Zraven si privoščite velik zrezek po svojem okusu. Pojejte banano in popijte manj masten jogurt po svojem okusu.
Večerja
Piščančji ražnjiči z zelenjavo. Držite se pravila, da je bolje, če je manj mesa in več zelenjave. Zraven si naredite solato iz pečenih paprik ali svežega paradižnika. Za sladico si privoščite grški jogurt z žlico medu.
5. DAN
Zajtrk
V skuto zmešajte ali pretlačite sezonsko sadje (maline, breskve, borovnice ...) in zraven pojejte dva polnozrnata opečenca. Popijte dva decilitra naravnega sadnega soka.
Kosilo
Ena polnozrnata čabata s prekajenim lososom in drobnjakom. Zraven pojejte skledo zelene solate in popijte skodelico zelenega čaja.
Večerja
Krožnik zelenjavne juhe z rižem, pojejte s polnozrnatim opečencem. Popijte kozarec nesladkane limonade in pojejte pest suhih marelic ali fig.