Čisti zobje za lep nasmeh

Čisti zobje za lep nasmeh (foto: Shutterstock) Shutterstock
29. 11. 2018 Promocijsko sporočilo

Mnogo je tistih, ki ob nasmehu najprej opazijo lepe zobe. Zobje so lahko lepi in zdravi samo, če so ustrezno negovani. A kaj, ko se tega prepogosto ne zavedamo. Verjetno ste tudi vi kdaj pomislii, le zakaj bi menjali zobno ščetko, če pa še vedno čisti vaše zobe? Narobe. Zobna ščetka je več kot pomembna tudi za zdravje vaših zob.

Odpravite probleme ustne votline, ki jih povzročajo slabe higienske razmere in nepravilno ščetkanje. Naredite opazno spremembo in se odločite za električno zobno ščetko. Zagotovo to ni nepotrebno razkošje. Gre za spremembo na bolje. Vprašajte se, ali si vaši zobje in s tem vaše zdravje to zaslužijo?


Kako poteka ustrezno ščetkanje?

Ne umivajte si zob rutinsko, navadite se na zavestne gibe. Levi in desni strani zobovja skušajte posvetiti enako pozornosti. Začnite drgniti na nasprotni strani kot navadno in čez čas strani ponovno zamenjajte.


Na začetku vaša roka še ni utrujena in temeljiteje in pravilneje izvaja gibe, proti koncu pa se vam ne ljubi več in samo še cikcakasto potegnete po zobeh, obloge ob dlesnih pa ostajajo ali pa jih s ščetkanjem celo porinete med zobe in dlesen.

Če ste prepogosto utrujeni, ko si umivate zobe, se odločite za električno zobno ščetko Philips Sonicare DiamondClean Smart. Ta namreč odstranjuje obloge temeljiteje in hitreje, so soglasni poznavalci in uporabniki, posebne oblike pa dosežejo tudi težko dostopne kotičke. Takšna ščetka vas lahko opozori še, ali si zobe umivate preveč vneto, torej drgnete premočno in tvegate poškodbe dlesni, morda celo erozijo, torej umikanje dlesni, in sklenine, kar posledično povzroči preobčutljivost za zunanje dražljaje.

Da si zobe umivamo v smeri od dlesni navzgor, upamo, veste. In če boste uporabili sonično zobno ščetko, si boste naredili še večjo uslugo. Sonično gibanje namreč ustvarja nežne mikroskopske mehurčke za izjemno svež in čist občutek. Odkrijte, kako deluje električna sonična ščetka Philips Sonicare DiamondClean Smart.

STE VEDELI?

  • da strokovnjaki priporočajo dvoinpolminutno umivanje zob?
  • da lahko električno zobno ščetko uporabljate za čiščenje zobnih aparatov (glave ščetke se pri čiščenju teh hitreje obrabijo), zobnih popravkov (plomb, kron, porcelanastih lusk) in parodontalnih žepov?

Advertisement