Učinkovito in poceni: s tem napitkom lahko na naraven način očistite črevesje in jetra

15. 5. 2024
Deli
Regratov čaj učinkuje tudi za razstrupljanje telesa. (foto: Instagram @gianninagibelli (Posnetek zaslona))
Instagram @gianninagibelli (Posnetek zaslona)

Pomladni čas je primeren tudi za razstrupljanje telesa, kar posledično poveča energijo in vitalnost.  

Glede razstrupljanja telesa informira tudi zdravnik, avtor in raziskovalec, Dr. Momčilo Matić, ki pri svojem dolgoletnem delu povezuje moč narave s sodobnim življenjem in medicinskimi dognanji.

Opozarja, da je za vsakega posameznika, ki dlje časa uživa mastno in ultra predelano hrano, to nadvse priporočljivo. »Če se omenjene hrane poslužujemo samo občasno, ne bo drastične škode, kljub temu pa naj tisti, ki dlje časa uživajo nezdravo hrano, očistijo in razstrupijo jetra,« pravi.

Ne spreglejte:

Za razstrupljanje lahko izberete regratov čaj

Za razstrupljanje jeter in črevesja zdravnik priporoča regratov čaj, ki mu je dobro dodati še ingver v prahu, propolis, cvetni prah, cimet in limono. »Napitek, ki je odličen za razstrupljanje, pijte zjutraj pred zajtrkom na prazen želodec, a pred tem popijte kozarec tople vode,« poudarja zdravnik.   

»Za razstrupljanje je najpomembnejši vnos tekočine in vode, ki bo telesu dala najboljši rezultat,« dodaja. Takoj, ko zjutraj vstanete torej priporoča, da popijete do dva kozarca tople vode, da očistite telo, nato pa popijete regratov čaj z dodatki. Ljudem, ki želijo shujšati, namesto tople vode priporoča mrzlo, saj ta dlje časa ostane v telesu ter poveča občutek sitosti.  

Telo lahko razstrupite in razkisate tudi s sodo bikarobno

Ljudje smo predvsem na račun stresa in nezdrave prehrane, ki temelji na preveč predelani osnovi, preveliki količini rafiniranega sladkorja in mesa, pogosto podvrženi zakisanosti telesa.

Bazičnost v telesu lahko zopet vzpostavite tudi s sodo bikarbono, ki jo Dr. Matić prav tako priporoča za razstrupljanje, toda odsvetuje ljudem, ki imajo probleme z visokim krvnim tlakom.  

Če boste vsestransko sodo bikarbono uporabili v ta namen, jo pripravite tako, da raztopite pol do eno žličko sode v vodi na dan, ki pa je ne pijte med obroki, temveč počakajte eno uro pred ali po obroku. 

Povzeto po: stil.kurir.rs

Novo na Metroplay: Zakaj so mladi danes vse manj aktivni? | Športne igre mladih