Shujšala več kot 30 kg, a največji mejniki zanjo niso bile številke na tehtnici, ampak ...

Shujšala več kot 30 kg, a največji mejniki zanjo niso bile številke na tehtnici, ampak ... (foto: profimedia) profimedia
14. 7. 2022

Bolj kot manjše številke na tehtnici je bila vesela drugih posledic hujšanja. Zaradi njih se je pravzaprav sploh odločila za takšno spremembo. 

Običajno se hujšanje začne s prelomnim trenutkom - odločitvijo, ko oseba spozna, da s takšnim načinom življenja ne bo morala nadaljevati. Za 31 letno Brie so bile to stopnice. 

"Prišla sem do točke, ko sem med hojo po stopnicah imela težave z dihanjem.  Morala sem se ustaviti in zajeti zrak. S prekomerno težo se borim že celo življenje, a to mi je odprlo oči." Kljub zavedanju, da se običajno ne drži novoletnih zaobljub, si je vseeno zadala eno, ki pa se ni navezovala na težo, ampak na to, kako se želi počutiti v svojem telesu. 

"V svoji koži sem se počutila tako neudobno. Nazadnje se nisem več niti gledala v ogledalo. Ko sem pomislila, kako se vse skupaj še poslabša s hojo po stopnicah, sem vedela, da moram narediti spremembo."

Brie je imela tudi druge zdravstvene težave. Pri 25 letih ji je zdravnik diagnosticiral visok krvni pritisk, česar se je tako sramovala, da o tem ni povedala nikomur. Zato se je počutila še bolj osamljeno kot prej. 

Svoj nov način življenja je začela z raziskovanjem in učenjem o hrani ter načinih prehranjevanja. Že čez en mesec je dosegla svoj prvi cilj: njene zaloge energije so se povečale. Ob tem spoznanju je bila precej presenečena, saj tega sploh ni pričakovala. Nenadoma je imela dovolj energije za sprehod po službi, ko je običajno zgolj sedla na kavč in ostala tam. 

"To me je motiviralo, da nadaljujem, saj sem se začela spraševati, kaj vse še lahko počnem, ko imam toliko energije."
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KETO + WEIGHT LOSS + RECIPES (@sugarfreebrie)

Druga velika zmaga za Brie je bilo manj vnetij v telesu. Že celo življenje so jo zaradi prekomerne teže bolela kolena, in šele ko je začela s hujšanjem, je ugotovila, da se bolečine lahko znebi sama. Bolj kot se je gibala in držala izbranega načina prehranjevanja, v boljšem stanju so bila njena kolena. To jo je gnalo naprej in pripeljalo do tega, da si je po treh mesecih hujšanja kupila karto za fitnes. 

"Čeprav sem že prej poskusila hoditi v fitnes, sem se sedaj počutila izredno samozavestno. Seveda je bila telovadba zame še vedno zelo naporna, vendar je sčasoma postalo lažje, tako da sem povečala težavnost na tekaču in se celo spopadla z napravami, ki sem se jih prej bala."

V obdobju štirih let je Brie pridno sledila smernicam zdrave prehrane, redno obiskovala telovadnico in skupno izgubila kar 35 kg. 

Čeprav je opazila veliko nižjo številko na tehtnici, to zanjo ni bila največja prelomnica. Bolj kot številke ceni, da je njeno telo prepojeno z energijo in da je njen krvni tlak spet v normalnih zdravih mejah. Sedaj je njen srčni utrip v mirovanju okrog 50 udarcev na minuto, na kar je izjemno ponosna, saj kaže, koliko dela je vložila v zdravo življenje. 

V naslednjem letu, ko se poroči, njen cilj ne bo spraviti se v najtesnejšo poročno obleko, ampak kako se želi počutiti, ko bo hodila do oltarja. "Želim se počutiti dobro in močno. Ko me ljudje povprašajo o mojih ciljih, vedno povem, da želim biti hitrejša in dvigniti težje uteži. Ni vse v tehtnici - gre za način razmišljanja, ki sem ga osvojila."

Sugar free Brie