Domač sirup proti prehladu telesu zagotovi tisto, kar potrebuje, kadar se bori proti bolezni. Žličko na dan pojejte tudi za boljšo odpornost.
Zadnje leto smo vsi malo obremenjeni z virusi, saj imamo občutek, da gomazijo prav povsod: na avtobusih in vlakih, na nakupovalnih vozičkih, v pisarnah ... Vsi smo se že navadili na obrazne maske in gel za dezinfekcijo v torbici, a vseeno nas lahko v teh dneh ujame tudi kakšen prehlad.
Če se prehladu že ne moremo izogniti, pa lahko vsaj okrepimo svoj imunski sistem – da bolezen ne bo prehuda in bomo spet hitro na nogah.
Domači sirup proti prehladu je res blagodejen in hitro pomaga.
Za 4-7 dnevno uporabo potrebujete:
- 1 gomolj ingverja,
- 2 limoni,
- 1/2 žličke komarčkovih semen,
- 1/2 žličke posušene poprove mete,
- sredico stroka vanilje,
- 200 g sladkorja,
- 400 ml vode,
- sterilno steklenico.
Navodila:
- V možnarju strite komarčkova semena in suho meto.
- Ingver in limoni skupaj z lupino zrežite na rezine.
- Vse sestavine dajte v lonec, jih zavrite in tekočino precedite.
- Še vroč sirup zlijte v steklenico in jo zaprite.
Uživanje: trikrat dnevno po 1 žlico sirupa, dokler ne izzvenijo prehladne težave. 1 žlico sirupa lahko stopite tudi v vroči vodi in ga pijete kot čaj.
Na hladnem lahko sirup hranite do 1 leta.
Preberite še: Razgibajmo boke in noge (telo hrepeni po tem!) ali Tako sami doma vzgojite ingver
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?