Tajča svetuje: Moramo se odločiti za bolezen ali za zdravje

Tajča svetuje: Moramo se odločiti za bolezen ali za zdravje (foto: Profimedia) Profimedia
10. 4. 2018 Vir: liza.aktivni.si

"Stara sem 30 let in imam diagnosticirano multiplo sklerozo."

"Ker sem popolnoma izgubljena in ne vem, na koga naj se obrnem, sem se odločila, da vas kontaktiram in vas prosim za kakršenkoli nasvet."

Tina

Verjamem, da ste na točki, ko se želite pozdraviti, in da istočasno slišite veliko različnih informacij. Nekdo pove, da mu je nekaj pomagalo, drugi to zanika in v teh težkih trenutkih velikokrat ne vemo, kaj narediti.

Naj povem, da se vsaka bolezen v telesu pojavi, ker nas želi telo opozoriti, da moramo spremeniti način življenja. Telo nas je zagotovo že večkrat pred resno boleznijo opozorilo z manjšimi znaki, da želi od nas pomoč. Ker teh znakov nismo prepoznali, nas opozori tako, da se moramo odločiti ali za bolezen ali za zdravje.

In verjemite, da imate velik vpliv na potek bolezni. Način življenja, ki ste ga živeli do zdaj, vas je pripeljal do bolezni. Če ste ga pripravljeni spremeniti, predvsem pa najti vzrok, potem se vsekakor lahko pozdravite oz. svojo bolezen spravite v mirovanje. Verjamem, da je tako.

Vsak je unikat, zato mora vsak pri sebi najti vzrok bolezni, da lahko vidi, kje mora narediti spremembo.

Ko se odločiš za zdravje, je treba marsikatero navado spremeniti. Pred vsako spremembo se v nas pojavi strah, ki nas poskuša odvrniti od tega, da začnemo hoditi po poti, ki nas pelje do boljšega zdravja, do več energije in višjega zavedanja svojega bivanja.

Ne priporočam vam, da popolnoma sledite moji poti in mojim korakom. Marsikateri nasvet vam zagotovo lahko koristi, treba je najti pot do cilja. Mene so na cilj vodile stopnice, ki so me non stop brcale ven iz cone udobja in so mi kazale, kaj vse moram do cilja spremeniti. In če se odločite za zdravje in imate okoli sebe ljudi, ki vas pri tem spodbujajo, ki vam ne govorijo, kako ste bolni, in ki zaupajo v vašo pot, po kateri boste krenili. Priporočam, da se res razstrupite, tako od hrane kot od negativnih misli in od negativnih ljudi, da sebe postavite na prvo mesto, da zmanjšate stres, podaljšate spanec, da se zavedate lastnega telesa. Dovolj je neprestanega prilagajanja drugim in tega, da smo sami vedno zadnji v vrsti.

Zavedati se moramo, da je telo vedno na naši strani, samo opozarja nas, da nekaj ne delamo prav. Sporoča nam, da se z načinom življenja, ki ga živimo, uničujemo. In vedno je pot nazaj proti zdravju.

Pozitivne navade je najtežje sprejeti, vendar je z njimi lahko živeti; negativne navade pa so tiste, ki jih sprejmemo z lahkoto, vendar z njimi težko živimo.

Moj namen je spodbuditi ljudi, da se ne predajo bolezni, da je ne bi sprejeli kot stalnico, da bi dojeli, da je pozitiven pogled na življenje najboljše zdravilo, da uporabljajo najbolj mogočen računalnik na svetu in da lahko dosežejo 90 % več stvari, kot jih trenutno dosegajo na področju zdravja, odnosov, v poslu, na področju osebne sreče, predvsem pa, da živijo svoje sanje.

Tajča Pavček, tajcapavcek.si