To je razlog, zakaj je pitje vode tik pred spanjem RES slaba ideja (in ne, ni to, kar mislite)

To je razlog, zakaj je pitje vode tik pred spanjem RES slaba ideja (in ne, ni to, kar mislite) (foto: Profimedia) Profimedia
1. 8. 2022

Če si tudi vi pred spanjem vedno natočite kozarec vode, boste od zdaj naprej vedno premislili dvakrat. V članku spodaj preberite, zakaj ...

Voda je seveda nujno potrebna za življenje in je dobro, da jo dnevno popijemo dovolj. A tisti kozarec vode tik pred spanjem morda ni najboljša ideja, saj lahko pokvari vaš počitek.

Psihologinja Ieva Kubiliute, ki je tudi strokovnjakinja za spanec, pravi, da bi zadnjo tekočino morali popiti vsaj 2 uri preden se odpravimo v posteljo.

Prehidriranost lahko dolgoročno (negativno) vpliva na vaš spanec. Če imate v telesu preveč vode, boste ponoči morali večkrat na stranišče, kar pa pokvari vaš spalni cikel in vpliva na kvaliteto spanca, kar pa lahko privede v pomanjkanje spanca.

Profimedia

Tako kot povsod v življenju, pa so tudi tukaj prednosti in slabosti ...

Preprosto: če veste, da lahko kljub manjšemu kozarčku vode prespite celo noč brez obiska WC-ja, potem ne skrbite. V nasprostnem primeru pa poskrbite, da se ustrezno hidrirate čez celoten dan, da vam ne bo treba v poznih urah nadoknaditi količine. Saj veste - ključ je v ravnovesju.

Fotografije: profimedia
Več podobnih vsebin najdete na Cosmopolitan.si.