To se zgodi, če 30 dni pijete samo vodo

To se zgodi, če 30 dni pijete samo vodo (foto: Profimedia) Profimedia
25. 9. 2017

Vsaka celica, organ, tkivo - torej celo telo – je odvisno od vode. Ta vpliva na različne procese v telesu in skrbi za zdravje. Preverite, kaj se lahko zgodi, če ob pravilni prehrani in rednemu gibanju pijete samo vodo.

V trgovini imamo na voljo nešteto različnih pijač. Nekatere se ne trudijo skriti, da vsebujejo veliko sladkorja, druge se skrivajo za nalepko dietno, tretje obljubljajo zdrave lase, dober športni nastop in veliko vitaminov. Če vse to zamenjate za navadno vodo, pa boste telesu ponudili natanko tisto, kar potrebuje.

Boljše mišljenje in ustvarjalnost - Možgani za učinkovito delovanje potrebujejo veliko kisika, zato je voda odlična spodbuda za boljše mišljenje in odzivanje. Pomaga vam pri razmišljanju in osredotočanju. 8 do 10 kozarcev vode na dan pa lahko izboljša kognitivne sposobnosti.

Počasnejše staranje - Voda kožo ohranja navlaženo, mehko, mladostno in brez gub. Zato je odlično sredstvo proti staranju, če jo uživate redno. Poleg tega boste preprečili dehidracijo in poskrbeli, da boste videti mlajši od svojih let. Preden zapravite manjše premoženje za sredstva proti staranju, preizkusite ta preprost nasvet.

Okrepljen imunski sistem – Voda deluje kot pospeševalec pri obnovi telesnih funkcij. Ob primernih količinah pomaga pri delovanju ledvic in jeter. Organi so pomembni, ker iz telesa odstranijo strupene snovi in sol iz krvi. Z rednim uživanjem vode lahko okrepite zaščito pred ledvičnimi kamni, glavoboli in drugimi zdravstvenimi težavami.

Močnejše srce – Ker preprečuje zgostitev krvi in znižuje krvni tlak, bo prozorna tekočina preprečila ali zmanjšala tveganje za srčni infarkt. Srcu olajša delo pri pošiljanju krvi, napolnjene s kisikom, v organe.

Močne kosti – Ob primernih količinah voda poskrbi, da sklepi delujejo pravilno in se posledično lahko premikate ter preprečuje poškodbe kosti zaradi napetosti. Z ustreznim vnosom tekočine lahko izboljšate fleksibilnost kosti.

Izguba maščobe – Po 30 dneh bo telo odplaknilo škodljive snovi iz vitalnih organov. S tem se boste »prečistili« in pomagali zmanjšati maščobne obročke. Deluje tudi kot zaviralec apetita, kar boste opazili še posebej, če si kozarec vode privoščite pred obrokom. Z rednim uživanjem vode, pravilno prehrano in vadbo boste lažje nadzorovali težo.

Okrepljen metabolizem - Dosledno pitje vode spodbudi presnovo, kar ob pravilni prehrani pomeni hitrejši in okrepljen metabolizem. Zato je zjutraj priporočljivo, da takoj, ko vstanete iz postelje, spijete vsaj dva kozarca vode. S tem prebudite celo telo in pravilno začnete dan.

Preberite tudi: