Vse, kar morate vedeti o stresu

Vse, kar morate vedeti o stresu (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
24. 5. 2013

20. in 21. maja 2013 se je v hotelu Plaza v Ljubljani odvijal 1. Mednarodni znanstveni simpozij @life, ki je ponudil nepogrešljivo priložnost za predstavitev tem, povezanih s stresom na delovnem mestu, s področij psihologije, medicine, kineziologije in nutricionistike.

Med dvajsetimi predavatelji je na simpoziju o trendih in izzivih v prihodnosti za dobrih 200 udeležencev spregovorilo tudi šest mednarodno priznanih strokovnjakov z ameriške klinike Mayo.

Med najbolj zvenečimi imeni predavateljev so tako zagotovo izstopali: Donald Hensrud, soavtor prehranske piramide Mayo Clinic Health Weight Pyramide, John Eisenach, prav tako s klinike Mayo, ki v sklopu številnih priznanih projektov, podprtih s strani države, že 10 let preučuje prav stres na delovnem mestu, Matthew Clark, vodilni strokovnjak s področja psihologije na kliniki Mayo, Amine Issa, spremljevalec številnih znanih odprav na Mount Everest in John Abstein, predsednik ameriškega združenja anestezistov.

Delujoči na področju raziskovanja in obvladovanja stresa so predavali še Paul Jimenez, profesor psihologije in predsednik sekcije za delo in organizacijo pri avstrijskem psihološkem združenju Human Resources z Univerze Karl Franzens v Gradcu, Markus Raab z Inštituta za psihologijo v Kölnu, Tiziano Agostini z Univerze v Trstu ter priznani domači strokovnjaki, kot so: Matej Tušak, Alojz Ihan, Metoda Dodič-Fikfak, Tanja Urdih Lazar, Eva Stergar, Aleš Živkovič, Vojko Strojnik ter drugi.

Vse znanje na enem mestu

Simpozij, na katerem so omenjeni vrhunski strokovnjaki predstavili svoje poglede slovenski strokovni javnosti, je bil namenjen celostnemu obravnavanju stresa, o čemer si lahko več preberete v prispevku Odprave stresa se je potrebno lotiti celostno.

Strokovnjaki so razpravljali o trenutnih razsežnostih stresa na delovnem mestu v Sloveniji in tujini ter na ta način razpravo odprli tudi za javnost. Manjkali niso niti primeri dobre prakse, simpozij pa je sklenila predstavitev projekta Corporate @life, o katerem smo podrobno pisali v članku Zadovoljni zaposleni - ključni dejavnik uspešnega podjetja.

Vsi tisti, ki ste zamudili priložnost odprte izmenjave zamisli in predstavitev novega znanja na področju prepoznavanja, nadzorovanja in preprečevanja stresa, si lahko posnetke vseh predavanj ogledate TUKAJ, na voljo pa je tudi zbornik, ki obsega znanstvene prispevke predavateljev simpozija.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri