Je sploh mogoče najti čas za vadbo, če imate majhne otroke? Odgovarja športna trenerka Tjaša

Je sploh mogoče najti čas za vadbo, če imate majhne otroke? Odgovarja športna trenerka Tjaša (foto: Tjaša Babnik) Tjaša Babnik
13. 4. 2023

Novopečene mamice in tiste, ki imate malčke imate že tako ali tako veliko obveznosti. Ali uspete najti še čas za vadbo? 

"To je eno najpogostejših vprašanj, ki jih dobim," pravi Tjaša in nadaljuje: "moj odgovor je: To je prednostna naloga, zato si vzamem čas." 

Najprej nagovarjam mamice, katere ste na porodniškem dopustu. Pomlad se prebuja in z njim toplešje vreme, dobivamo več energije za gibanje zunaj – in ko se mamice združimo na kupu z našimi dojenčki v vozičkih, je naša ura zagotovljno USPEŠNA in čudovita.

Vadba za mamice po porodu z vozički poteka v Ljubljani – Fužine pod vodstvom dipl. trenerke Tjaše Babnik vsak ponedeljek in četrtek.
Za več informacij pokličite Tjašo: 070 861 161

Mamica se vadbi lahko pridruži po prvem ginekološkem pregledu, v kolikor je vse vredu in se predvsem mamica dobro počuti. Pri vadbi z vozičkom postopoma povečujemo intenzivnost glede na počutje in moč mamic. 

Tjaša Babnik

Zakaj je ta vadba tako zaželjena in koristna?

Med našo vadbo z vozički se veliko pogovarjamo 🙂. O duševnem zdravju in dobrem počutju, še posebej ko v vaše življenje pride nov otrok. 

Dokazano je, da je vadba eden najboljših načinov za izboljšanje našega duševnega počutja. Ta oblika vadbe vsako leto znova dokazuje, kako veliko mamica lahko naredi zase in istočasno za dojenčka.

Povem vam, zakaj ...

Ko boste otroka vključili v to izkušnjo, boste imeli več časa za vadbo. Po rojstvu otroka se mnoge ženske spopadajo z resničnimi izzivi upravljanja časa in skrbi zase, zlasti kar zadeva redno vadbo. Namesto, da svojega otroka dojemate kot oviro, ki jo je treba premagati, medtem ko se poskušate prisiliti k vadbi, poskusite poiskati načine, kako ga vključiti v svojo rutino.

Vadba z dojenčkom ga že zelo zgodaj uči zdravega načina življenja in aktivnega življenja. Dojenčki uživajo v nežnih gibih hoje, plesa, izpadnih korakov in počepov. Ko odrastejo, začnejo posnemati vaše gibe in bodo počepali, plankali in leteli kot supermama, tako kot vi 😉 (to vidijo in občutijo na vadbi, ko smo v dvorani) – do spomladi imamo namreč programe za mamice z dojenčki v zaprtih prostorih.

Tjaša Babnik
  • Programi vadbe, ki vključujejo vašega dojenčka, pomagajo pri njegovem razvoju.

  • Gibanje ob vas in z vami otroku pomaga izboljšati lastno dojemanje svojega telesa.

  • Gibanje spodbuja tudi njihov nevrološki in motorični razvoj. Raziskovanje sveta z dotikom in gibanjem je naravno nagnjenje dojenčka.

Ne glede na to ali se ukvarjate s 5-minutnim gibanjem z dojenčkom na tleh, sprehodom po parku ali vodenim programom za mamico in dojenčka, so prednosti vadbe z dojenčkom neskončne!

Drage mamice srčno lepo vabljene v našo spomladansko AKTIVNO DRUŽENJE!

Po Poti spominov in tovarištva iz smeri Fužin proti Golovcu se ob aktivni (pravilni) hoji posvetimo raznolikim vajam za celo telo, mišicam medeničnega dna, raztezanju in "reševanju sveta s pogovorom"🤭. Po končani vadbi se podružimo še na dobri kavici ali limonadi v gradu Fužine, kjer imamo svoj prostor in mir pod soncem. 

Za več informacij se kar obrnite name: www.aktivnizmano.si ali me pokličite na 070 861 161.

Avtorica vsebine: Tjaša Babnik

Tjašo lahko kontaktirate tudi na Instagramu ali Facebooku

Prisluhnite Tjaši v aktivni podkastu!