TO je navada, ki jo morate opustiti! (Glede na vaše astrološko znamenje)

TO je navada, ki jo morate opustiti! (Glede na vaše astrološko znamenje) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 9. 2022

Vsi imamo slabe navade, ki negativno vplivajo na kvaliteto našega življenja. Preverite, katera je vaša navada, ki jo morate opustiti!

Kozorog

Nagnjeni ste k deloholizmu. Razni oddihi vam predstavljajo težave, saj ste z glavo še vedno pri delu. Prav tako pa ste pogosto prestrogi do sebe in imate občutek, da opravljeno delo ni dovolj dobro, zato se vračate k starim projektom in jih izpopolnjujete.

Navada, ki jo morate opustiti: Pretiravanje z delom

Vodnar

Vsak večer čas po nepotrebnem zapravljate za deskanje po internetu, "skrolanje" po socialnih omrežjih, igranje igric ali preprosto pretirano razmišljanje o preteklih dogodkih. Izid je pa v vsakem primeru enak: prepozno se odpravljate spati, zaradi česar ste pogosto naslednji dan izčrpani že zjutraj. 

Navada, ki jo morate opustiti: Bedenje do poznih ur

Ribi

Pogosto sanjarite in posledično niste prisotni v lastnem življenju. Kako pogosto se vam zgodi, da dnevne aktivnosti opravljate popolnoma avtomatsko, medtem, ko ste z glavo drugje? Ne samo, da vam tako življenje polzi iz rok; zaradi sanjarjenja in zamišljenosti se pogosto ne lotite opravil, ki vas čakajo. Zberite se in stopite v akcijo!

Navada, ki jo morate opustiti: Prokrastiniranje

Oven

Vaše življenje je pogosto v ekstremih; ali ste najsrečnejši človek na svetu, ali pa ste povsem nesrečni. Ali ste zaljubljeni do ušes, ali vam gre človek na živce. Pogosto vam je težko najti tisto ravnovesje, ki bi vaše življenje naredilo precej lažje. Tudi odločitve velikokrat sklepate takrat, ko ste v afektu in razmišljate z vročo glavo.

Navada, ki jo morate opustiti: Sklepanje prenaglih odločitev

Bik

Radi imate obilje. Pogosto zato pretirano zapravljate, podobna situacija pa je tudi pri hrani. Ste pravi gurmani, ki obožujete dobro hrano, a se zna zgoditi, da včasih pretiravate. Včasih se vaša ljubezen do hrane lahko sprevrže v uživanje velikih količin (nezdrave) hrane na dnevni bazi.

Navada, ki jo morate opustiti: Prenajedanje

Dvojčka

Obožujete polno življenje, v katerem se neprestano nekaj dogaja. Hitro izgubite zanimanje za aktivnosti, ki so rutinske ali preveč podobne. Ravno zaradi tega, ker se stvari hitro naveličate imate tudi težave se težko zavežete - tako v odnosih, kakor tudi v službi, pri aktivnostih ali življenjskem slogu.

Navada, ki jo morate opustiti: Bežanje pred ustalitvijo

Rak

Ste izjemno čustveni in občutljivi, s čimer ni prav nič narobe. A včasih si stvari preveč jemljete k srcu. Ko ste večkrat prizadeti, se lahko zgodi, da postanete izjemno pesimistični. Začnete se neprestano pritoževati in ljudje okoli vas poslušajo samo, kaj vse je narobe. Ne samo, da lahko na ta način izgubite ljudi okoli sebe - tudi vi se od vsega nerganja počutite slabše. Začnite spreminjati svojo naravnanost tako, da se v vsaki situaciji potrudite poiskati najmanj eno pozitivno stvar.

Navada, ki jo morate opustiti: Pritoževanje

Lev

Kljub temu, da navzven delujete izjemno samozavestni, vas lahko hitro iztirijo malenkosti. Včasih situacije jemljete osebno tudi takrat, ko sploh niso povezane z vami. To vas lahko spravi v slabo voljo in skrha vaše odnose.

Navada, ki jo morate opustiti: Jemanje stvari osebno

Devica

Imate oko za podrobnosti, kar vam lahko pride prav na veliko področjih. Pri svojem delu ste izjemno natančni in zadovoljni ste samo takrat, ko je vse popolno. A kaj, ko življenje pač ni popolno. Vse, kar ne gre po planu vas lahko vrže iz tira in prispeva k slabi volji.

Navada, ki jo morate opustiti: Iskanje popolnosti

Tehtnica

Najraje imate umirjeno življenje, brez konfliktov in nesporazumov. V izogib nesoglasjem se lahko zgodi, da se boste pretirano prilagajali. Pripravljeni ste zapostaviti sebe samo zato, da ustrežete drugim in, da se izognete prepiru. Na dolgi rok pa lahko tako početje vodi v nezadovoljstvo in izgubljen stik s sabo.

Navada, ki jo morate opustiti: Ugajanje drugim

Škorpijon

Vaše misli so tako zelo zakomplicirane, da jih samo redki razumejo. O vsaki najmanjši situaciji lahko razmišljate dneve, tedne, celo mesece. Pretirano razmišljanje vas popolnoma ohromi in vpliva na vaše odnose ter kvaliteto življenja.

Navada, ki jo morate opustiti: Pretirano razmišljanje

Strelec

Obožujete svobodo in ne marate, da bi vas karkoli omejevalo. Živite spontano in vse odločitve sprejemate glede na svoje trenutno počutje. Zaradi tega pa se lahko zgodi, da včasih tudi prelomite obljube in dogovore z drugimi ljudmi. Ravno zaradi tega pa se lahko poslabšajo vaši odnosi.

Navada, ki jo morate opustiti: Prelamljanje obljub

Veronika Sivka