Spite na hrbtu, boku ali trebuhu? Kateri položaj je najbolj zdrav in kateri je prijazen do gub?

Spite na hrbtu, boku ali trebuhu? Kateri položaj je najbolj zdrav in kateri je prijazen do gub? (foto: profimedia) profimedia
15. 7. 2021

Saj veste, dober spanec je pol zdravja. A vsi spimo drugače. Eno oblečeni, drugi slečeni, tretji na vodni postelji in četrti na trdih vzmetnicah. In ker tretjino svojega življenja prespimo, si vseeno preberite, kako bi bilo najbolj zdravo spati vsak večer.

Na hrbtu
profimedia

Spite na hrbtu? Potem imate srečo, saj je to najbolj zdrav položaj za spanje. Spanje na hrbtu je zdravo za hrbtenico, poleg tega ne obremenjuje vratu. Prav tako je ta položaj najbolj prijazen do vaše kože, saj ne povzroča gub, ki se delajo veliko hitreje tistim, ki spijo na trebuhu ali na boku.

In še ena dobra novica za vse ženske- prsi se tako manj povesijo! Edino kar je res slabo - močno poslabša smrčanje.

Na boku
profimedia

Spite na boku? Niste edini, saj je to najbolj pogost položaj spanja. Spanje na boku lahko povzroča bolečine v rokah in nogah, saj jih ves čas obremenjujete. Prav tako ni zdravo za prebavo in zgago. Dobra stran - spanje na boku izboljša cirkulacijo in zmanjša smrčanje.

Na trebuhu
profimedia

Za vas imamo zares slabe novice. To je najbolj nezdrav položaj spanja. Razvili boste probleme z vratom in hrbtenico, ki je v tem položaju zares močno obremenjena. Prav tako imajo ljudje, ki spijo na trebuhu najbolj nemiren spanec.

Če ste poskusili spati na polnem želodcu, ste zagotovo že opazili, da to ni najbolj prijetna zadeva. Edina dobra novica - ne boste smrčali. A vseeno razmislite, če ne bi raje spali na hrbtu.