15 stvari, za katere bi si morali (spet) vzeti čas

15 stvari, za katere bi si morali (spet) vzeti čas (foto: Profimedia) Profimedia
6. 6. 2019

Vsak dan nas čaka milijon opravkov in kar naprej hitimo. Preberite spodnje nasvete in si povrnite nekaj blagodejnega miru ob aktivnostih, ki smo jih včasih redno počeli … 

Vzemite si čas za:

1. Pisanje na roko!

Kdaj ste prijatelju nazadnje poslali pismo ali pa razglednico? Ali pa napisali ljubezensko sporočilo svojemu partnerju na samolepilni listek? Med neosebnim sporočilom poslanim prek telefona in na roko napisano lepo mislijo je velika razlika.

2. Lenarjenje

Vsake toliko časa si je treba vzeti čas za poležavanje. Pomislite na mediteranske sieste in si privoščite popoldne, ko ne počnete popolnoma nič.

3. Razmislek pred odločitvijo

Ves čas imamo občutek, da moramo vse narediti takoj. Nekdo nas nekaj vpraša in takoj pričakuje odgovor! Prileti mail in že isti hip moramo odpisati. Spomnite se na čas, ko je komunikacija potekala mnogo počasneje in si vzemite trenutek za premislek, preden reagirate.

4. Pripravo kraljevskega obroka

Kar tako. Včasih si lahko privoščimo razvajanje brbončic in skuhamo nekaj dobrega, ne da bi za to potrebovali poseben razlog. Nedeljska kosila niso nujno rezervirana za nedelje!

5. Slavnostni videz

Ne potrebujemo posebnega razloga, da bi se uredili in si nadeli naše najlepše oblačilo. To lahko naredimo preprosto zato, da razveselimo sebe.

6. Branje

Kdaj ste nazadnje prebrali knjigo s trdimi platnicami in ne nečesa na spletu? V listanju po starih knjigah se skriva še poseben užitek.

7. Telefonski klic

Dandanes skoraj nihče več ne uporablja stacionarnih telefonov, morda le še kakšne stare tete, ki ne znajo rokovati z mobilniki. Pokličite jih in povprašajte, kako so. Zelo jih boste razveselili.

8. Odklop od tehnologije

Enkrat na teden odklopite vse elektronske naprave in uživajte v miru in tišini. To je zelo koristno tudi za spanec.

9. Večerjo z več hodi

Namesto hitro pripravljenih obrokov, si enkrat na mesec privoščite obisk restavracije in naročite večerjo z več hodi. Uživajte ob kozarčku vina in pogovoru z vašimi najdražjimi.

10. Čiščenje

Ali veste, da je tudi čiščenje lahko zabavno in terapevtsko? Navijte svojo najljubšo glasbo in posesajte stanovanje, prebelite stene in preuredite pohištvo. Sveža energija stanovanja vas bo navdihnila!

11. Druženje z otroki

Uživajte v igri in se vrnite v čas, ko ste bili sami otroci – tudi, če nimate svojih otrok. Vselej smo lahko otroški, ni pa treba, da smo otročji, kar se tiče odnosov z drugimi.

Preverite: Neprecenljive stvari, ki se jih lahko naučimo od otrok 

12. Poslušanje glasbe

Včasih so ljudje uživali ob ploščah, ki so jih predvajali gramofoni. Če imate to možnost, se vrnite v te lepe čase, sicer pa bo zadostovala tudi kakšna stara cedejka. Pozabite vsaj za en dan na youtube.

13. Potovanje z vlakom

Poleg tega, da ponuja krasen razgled na okolico, je tudi okolju prijazen način potovanja. Pojdite na izlet!

Ideja: Raziščimo skrivnostno preteklost gradu Rajhenburg

14. Skrb zase

Pogosto smo tako zaposleni, da pozabimo na svojo dobrobit. Vzemite si čas za sprostitev, za obiske pri ginekologu in osebnem zdravniku, za šport in razvajanje ob masaži ali v savni. Telo in duh vam bosta hvaležna.

15. Pogovor z neznancem

Kar naprej hitimo in redkokdaj si vzamemo čas za klepet z neznancem na avtobusu, v čakalni vrsti na banki, v trgovini … Polepšajte dan ljudem, ki jih srečate, in se nasmehnite!

Preberite še:

Vir: Thought Catalog

Foto: Profimedia