6 genialnih namigov za vitkejšo postavo

6 genialnih namigov za vitkejšo postavo (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
11. 7. 2013

Včasih ni potrebno veliko, da bi dosegli cilje.

1. Najejte se do sitega

Sliši se nenavadno, a ob obrokih se vedno do sitega najejte! Mogoče ste do zdaj šteli vse kalorije in vas je strah, da se boste ob velikih porcijah hrane le še zredili.

Zaupajte principu pridobivanja vitkosti v spanju, ki bo pospešilo vaše presnavljanje maščob in stopilo odvečne kilograme.

2. Ne pozabite na tekočino

Zjutraj in opoldne si lahko ob obrokih privoščite čaj ali kavo (mirno s sladkorjem), a pijte tudi sadne sokove in limonade.

Med obroki in za večerjo pa so dovoljeni le napitki brez sladkorja, čaj ali kava in voda.

3. Vmesni odmori

Da lahko raven inzulina po obroku pade in da tako ni blokirano izgorevanje maščob, mora med dvema obrokoma preteči najmanj pet ur. V tem času sicer lahko pijete, kolikor hočete, ničesar pa ne smete jesti – niti domnevno 'dobrih' živil, kot je sadje!

4. Nikoli več volčje lakote

Med obroki se po tem principu prehranjevanja pravzaprav ne sme jesti, a na začetku je to zelo težko.

S temi beljakovinskimi bombami boste obvladali tudi takšne napade lakote: 1–2 rezini kuhane šunke, 1 pločevinka tunine (v lastnem soku), 5 oreškov (na primer mandlji, brazilski orehi) ali krožnik bistre juhe.

5. Brez strahu pred užitki

Za kosilo so na primer dovoljeni tudi špageti po bolonjsko, zrezek s krompirjevo solato, pica ali pa hamburger – torej prevlada ogljikovih hidratov.

Dovoljena je tudi porcija ocvrtega krompirčka (400 g) s kečapom ali majonezo, kar vsebuje tudi vitamine, balastne snovi in za dolgo nasiti!

6. Hiter namig za hujšanje

Če bi radi shujšali še posebej hitro in učinkovito, lahko za kosilo zaužijete samo 'čiste beljakovine', na primer perutnino ali ribe v solati, kar je sicer priporočljivo za večerjo.