9 vzrokov za utrujenost (in to ni fizični napor)

9 vzrokov za utrujenost (in to ni fizični napor) (foto: Profimedia) Profimedia
26. 11. 2018

Se tudi vam kdaj zgodi, da ste bolj izčrpani po pogovoru z določenimi ljudmi kakor po teku? Ali da vas bolj utrudi nakupovanje, kaos, nered kot fitnes? Vzrokov za utrujenost je več kot le fizični napor. Poglejmo, kaj vse nam jemlje energijo. 

1. Negativni ljudje 

Lahko je le ena ura druženja z negativneži, pa boste povsem brez energije. Če želite živeti lahkotno življenje, ne bodite v krogu ljudi, ki sevajo preveč negativnosti. Ti vas bodo le povlekli navzdol. Obkrožite se z ljudmi, ki vas podpirajo, motivirajo in osrečujejo.

Preberite: 4 lastnosti ljudi, ki jih je vredno obdržati v življenju 

2. Negativne novice

Podobno velja tudi za informacije, ki smo jim izpostavljeni. Če poslušate novice, ki govorijo le o slabih stvareh, vas bo to izčrpalo. 

3. Nered in kaos

Čeprav je težko najti čas še za pospravljanje, še posebej zjutraj, ko se vam mudi in zato pustite obleke, posodo in ostale stvari nepospravljenje, je vredno. Dejstvo je, da ko pridete v čist in urejen dom, se boste počutili bolje in okolje vam bo pomagalo, da se sprostite in opustite stres.

4. Hrupna glasba

Tudi zvok vpliva na naše počutje. Ker deluje z zamikom, ne povezujemo izčrpanosti z zvokom, glasbo in hrupom, kateremu smo bili morda izpostavljeni pred nekaj urami ali celo dnevi. Pozorno izbirajte zvoke! 

5. Zamere in jeza

Če v sebi nosite zamere ter jezo, vam bo to prinašalo le še več bolečine, negativnih misli in občutkov ter vas izčrpavalo. Čeprav je težko odpustiti, je to edina možnost, da se osvobodite slabe in težke energije, ki jo nosite v sebi.

Več: Najpogostejši znaki, bolezni in bolečine, ki jih 'pomagajo' ustvariti čustva 

6. Neizrečene besede

Vse, kar vam leži na duši, pa ne poveste, vas izčrpava. Povejte iskreno, četudi vas je strah - občutek bo osvobajajoč. 

7. Zamujanje

Zamujanje in hitenje zelo izčrpa. Zbudite se prej, zapustite dom nekaj minut prej. Bodite točni, držite se rokov.

8. Procesirana hrana

Hrana, ki je mrtva in procesirana, je telesu v večje breme kot korist in nas povsem izčrpa, saj porabi vso energijo za prebavo. Jejte bolj lahko in svežo hrano. 

9. Premalo časa zase

Največ, kar lahko naredite, da se boste počutili dobro je, da si vzamete dovolj časa zase. Da se dovolj gibate, jeste kvalitetno in uravnoteženo, ste vsak nekaj časa v meditaciji in tišini ter počnete stvari, ki vas veselijo. Le tako so lahko um, telo in duša v ravnovesju.

Preberite si še: