Če boste upoštevali TO, boste imeli energijo čez ves dan

Če boste upoštevali TO, boste imeli energijo čez ves dan (foto: Profimedia) Profimedia
5. 6. 2018

Vse, kar morate storiti, je le to, da upoštevate spodnje nasvete in si energijo čez dan pravilno razporedite.

JUTRO

Vsako jutro se zbudite ob enakem času. Ne glede na to, kako pozno ste šli spat, se vsako jutro zbudite ob isti uri, saj se bo na tak način vaše telo "sinhroniziralo" z dnevnim načrtom.

Spustite sonce v prostor. Izpostavljenost naravni svetlobi je najboljši način, kako zbuditi možgane. Če imate možnost, pojdite ven (vsaj na balkon).

Zeleni koktejl s klorofilom in probiotiki. Klorofil oksigenira kri in poveča vitalnost. Probiotiki uredijo prebavo s tem, ko dopolnijo floro v črevesju in izboljšajo delovanje ščitnice ter pospešijo metabolizem.

Zajtrk in kava. Za zajtrk izberite chia puding, zeleni smuti z dodanimi beljakovinami ali jajca z avokadom. Zakaj? Zajtrk na osnovi žitaric lahko povzroči nagel dvig in padec sladkorja v krvi, zato lahko postanete po njem utrujeni. Zgoraj omenjeni obroki pa so polni beljakovin, ki bodo ohranjali nivo energije v vašem telesu in vas poleg tega še nasitili za dalj časa. 

Ne pozabite na skodelico dobre turške kave za še večjo dozo energije!

Športna aktivnost. Še pred službo naredite kratek kardio trening, ki vas bo napolnil z energijo.

Dopoldanska malica. Če med zajtrkom in kosilom postanete lačni, si privoščite polovico avokada. Maščoba v njem pomaga zaščitit mitohondrije v telesnih celicah pred poškodbami. Bolj, kot so mitohondriji zdravi, več energije boste imeli.

Ne pozabite tudi na pitje zadostne količine vode, še posebej v teh vročih dneh!

POPOLDAN

Kosilo. Za kosilo si privoščite solato iz mladega zelja ali ohrovta, bučnih semen, bučk in piščančjih prsi. Zelenjava, kot sta ohrovt in rukola, pomaga iz telesa izločiti strupe, zaradi česar bo vaše počutje boljše, energija pa na višku.

Popoldanska malica. Okoli 4. ure za malico pojejte sadje, zeleni smuti ali oreščke/semena, ki vam bodo dali energijo za preostanek dneva, vitamini pa bodo revitalizirali vaše možgane.

B-kompleks. Poskrbite za zadosten vnos B-kompleksa, ki ga pogosto primanjkuje zaradi stresa (pa tudi alkohola), so pa ključni za energijo.

VEČER

Za večerjo si naredite obrok s karijem (uporabite začimbo ali pa naredite kar jed, ki jo poznamo pod tem imenom). Lahko uporabite samo kurkumo, saj je ta tista, ki pomaga povišati nivo l-glutationa – antioksidanta, ki je ključen pri ohranjanju energije.

Sprostite se. Če boste pred spanjem zapisali vse, kaj vam "šviga" po glavi, boste lahko v miru zaspali. Prav tako lahko poskusite z umirjeno telovadbo, na primer jogo, ki vas bo umirila in vam pomagala sprostiti mišice.

Spat pojdite z napol praznim želodcem. Tako s polnim kot spraznim želodcem ne boste mogli zaspati, zato pred spanjem pojejte nekaj lahkega in v zmernih količinah. Izogibajte se tudi alkoholu.

Ugasnite luči in izklopite elektroniko. Bolj, kot je temen prostor, v katerem spite, globji bo spanec. Prav tako poskrbite, da vam ne bo vroče.

Če boste upoštevali to, boste čez ves dan imeli dovolj energije za vse vaše opravke ter se naslednji dan zbudili spočiti in pripravljeni na nov dan.

Prirejeno po: elle.com

Preberite še: