Kako v 75 dneh popolnoma spremeniti svoje življenje? Spoznajte izziv, ki je obnorel svet

9. 6. 2024
Deli
Kako v 75 dneh popolnoma spremeniti svoje življenje? Spoznajte izziv, ki je obnorel svet (foto: Instagram @laurendrainfit (Posnetek zaslona))
Instagram @laurendrainfit (Posnetek zaslona)

Ta izziv v 75 dneh obljublja neverjetne rezultate: od večje discipline, do preoblikovanega telesa in boljšega mentalnega počutja.

V svetu, polnem fitnes trendov in režimov samoizboljševanja, le malo programov izstopa po svoji strogosti in transformativnem potencialu, kot je izziv "75 Hard". Gre za fitnes izziv podjetnika Andyja Frisella, ki je povsem obnorel splet zaradi svojega obsežnega programa, ki je zasnovan za grajenje posameznikove discipline. Celoten izziv temelji na 5 pravilih, ki se jih je treba strogo držati 75 dni, da bi dosegli boljše mentalno in fizično počutje.

Ne spreglejte:

Kako se bo vaše življenje spremenilo v 75 dneh?

75 Hard ponuja številne prednosti, vključno z izboljšanim duševnim zdravjem, telesno pripravljenostjo in disciplino. Z upoštevanjem njegovega strogega režima, ki vključuje vsakodnevno vadbo, držanje diete in branje, udeleženci pogosto doživijo pomembno osebno rast. Struktura programa pomaga graditi doslednost, odpornost in močnejšo delovno etiko, ki se lahko prenese na druga področja življenja. Poleg tega lahko občutek dosežka po opravljenem izzivu poveča samozavest in motivacijo za prihodnje cilje.

Pravila izziva 75 Hard

V osnovi izziv temelji na petih pravilih, ki se jih je potrebno strogo držati 75 dni:

  1. Stroga dieta: 75 dni se morate strogo držati diete po svoji izbiri, jedilnik pa lahko zasnujete povsem sami. Pomembno je le, da v času izziva ne uživate alkohola, prav tako pa niso dovoljene nikakršne pregrehe (sladkarije, pretirano predelana hrana itd.)
  2. Redna telovadba: V sklopu izziva se je potrebno tudi veliko gibati. 75 Hard namreč zahteva vsaj 45-minutno vadbo dvakrat dnevno, pri čemer mora biti ena izmed njiju opravljena zunaj.
  3. Zadostna hidracija: Izziv spodbuja zadostno uživanje vode, natančneje eno galono oziroma 3,8L dnevno.
  4. Širjenje obzorij: Da bi uspešno opravili izziv, morate vsak dan prebrati vsaj 10 strani neleposlovne knjige po vaši izbiri.
  5. Dokumentacija napredka: Vsak dan dokumetirajte svoj napredek s fotografijami, da bo rezultat še bolj opazen.

Pomembna je previdnost

Izziv 75 Hard, kljub svoji priljubljenosti zaradi velikega transformativnega potenciala, zahteva previdnost zaradi svoje intenzivne in neprilagodljive narave. Pomanjkanje dni počitka v programu, stroga prehranska pravila in miselnost vse ali nič lahko privedejo do izgorelosti, poškodb in nezdravih odnosov s hrano. Njegov pristop morda ne bo ustrezal vsem, njegove ekstremne zahteve pa so lahko dolgoročno nevzdržne. Posamezniki bi morali skrbno oceniti svojo telesno pripravljenost in zdravstveno stanje ter razmisliti o bolj uravnoteženih in prilagojenih alternativah, če pa se boste izziva lotili ohranite odgovornost in previdnost.

Besedilo pripravila: Kaja Urbanc

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič