101-letna Ljubica ne jemlje nobenih zdravil in je popolnoma samostojna: zdaj razkriva svoj recept za dolgo življenje

3. 6. 2024
Deli
101-letna Ljubica ne jemlje nobenih zdravil in je popolnoma samostojna: zdaj razkriva svoj recept za dolgo življenje (foto: stil.kurir.rs (Posnetek zaslona))
stil.kurir.rs (Posnetek zaslona)

Ljubica pravi, da ne jemlje nobenih zdravil, po njenem mnenju pa je to preprosto pravilo ključ do dolgega življenja.

Ljubica Gavrić iz derventske vasi Osinja v Srbiji je pri svojih 101 letih popolnoma vitalna, samostojna in zdrava. Tuji mediji poročajo da je gospa vedno nasmejana, zaupala pa jim je tudi, kaj je po njenem mnenju recept za dolgo življenje.

Ne spreglejte:

Pri prehrani ne komplicira

Zdaj že vemo, da prehrana igra ogromno vlogo pri dolgoživosti; tudi Ljubica sicer jé uravnoteženo, vendar se s hrano ne obremenjuje pretirano. "Prehranjujem se normalno, ne obremenjujem se preveč. To se mi zdi najpomembnejše. Če se obremenjuješ, je to najhujša bolezen. Vse se začne s stresom," pravi Ljubica.

Manj stresa in več fizičnega dela

Tudi mladim svetuje, naj se izogibajo stresu in naj hkrati veliko delajo, saj delo po njenem mnenju krepi človeka. Ljubica tudi pri svoji starosti še vedno opravlja vsa mogoča dela; med drugim sama skrbi za svoj dom in vrt.

"Celo življenje sem se ukvarjala s kmetijstvom. To je bilo fizično naporno delo. Mož je umrl, otroci so se poročili in si ustvarili svoje družine, jaz pa sem ostala sama. Sem mobilna, lahko skrbim zase, delam na vrtu in po hiši. Otroci, vnuki in pravnuki me pogosto obiskujejo. Predlagali so mi, naj živim z njimi, vendar tega ne želim. Sem zdrava. Nič me ne boli, nobenih zdravil ne jemljem," pravi Ljubica.

Vir: stil.kurir.rs

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič