Kaj vaš dom pove o vas

Kaj vaš dom pove o vas (foto: Vlada Karpovich | Pexels) Vlada Karpovich | Pexels
13. 7. 2021

Razmislite o tem, kaj vam je všeč v vašem domu, v vašem prostoru – in kaj bi morda radi spremenili.

Naš dom veliko pove o tem, kdo smo, pravi dr. Marty Nemko, karierni svetovalec.

Naš dom prav tako nosi sporočila, ki nam lahko pomagajo bolje razumeti sebe.

Barve

Katere barve prevladujejo v vašem domu – notri in zunaj, vključno z vrtom. Dajejo občutek energičnosti ali miru? Razveseljujejo ali dajejo občutek resnosti? So vpadljive ali zadržane?

Razmislite: ali to odraža, kdo ste? Ali morda, kaj potrebujete?

Dekor

Upoštevajte celoto – vse vaše pohištvo, razsvetljavo, talne obloge itn. Ali ustvarja auro učinkovitosti ali mehke udobnosti? Vam to dobro služi? Ali vaš dekor, vaša oprema izraža tisto, kar želite (ob predpostavki, da vam je za to mar)?

Anomalije

Kaj v vašem domu je nenavadnega/neobičajnega? Primer: jaz imam več istih rastlin, tri sorte cinij, štiri paradižnike in 30 vrtnic. To odraža moje uživanje v ocenjevanju odličnosti.

Kakšna je anomalija v vašem domu?

Čistoča

Kam na lestvici od popolno kot operacijska dvorana do svinjaka bi uvrstili vaš dom? Ali v vašem domu navadno prevladuje nered, stvari so nametane vse naokoli, kuhinjsko korito je navadno polno umazane posode … Ali je običajno zelo urejeno, vključno z vašimi omarami?

Kaj to pove o vas? Prepričanje, da je čistoča poleg pobožnosti? Natančnost, ki jo je treba občudovati ali kritizirati kot založeno prednostno nalogo?

Fotografije in slike

Kaj krasi vaše stene: večinoma fotografije in/ali slike ljudi ali neživih predmetov? Natančneje: ali so to predvsem slike družine in prijateljev?

Gre za nostalgične ali nedavne spomine? Prikazuje predmet od daleč ali je ta v središču? Ali nosijo sporočilo, denimo politično, duhovno, odražajo moralne vrednote …?

Razmislite: kaj to pove o vas in vaših prioritetah?

Stroški vs. koristi

Kaj odraža vaše pohištvo in dekoracija: ali dajete prednost stroškovni učinkovitosti ali razkošju in je cena za vas na drugem mestu? Na primer: ali v vašem domu prevladujejo kosi iz Ikee ali redki restavrirani kosi? Imate veliko kosov iz druge roke ali ste nakupovali v luksuzni trgovini?

Knjige

Preglejte police s knjigami. Katera tematika prevladuje? Na primer: osebna rast, znanost, DIY …

Razmislite: kaj to pove o vas in o vaših potrebah in željah?

Kaj se lahko naučite iz tega …

Preglejte vaše odgovore in razmislite – ali ti razkrivajo eno ali več stvari o vas? Če ja, ali je to nekaj, kar vam je všeč, ali nekaj, kar želite spremeniti? Ali to ustvarja vtis, za katerega si želite, da bi ga imeli drugi o vas? Če je odgovor ne, kaj bi morda želeli spremeniti?

Morda vam bodo vaši odgovori pomagali, da se boste bolje počutili v svojem domu in bolje razumeli tudi sebe.

Vir: martynemko.com
Preberite še:

Ali pa: Rastline, ki po feng šuju prinašajo največ sreče in zdravja