Kako izboljšati počutje po neprespani noči?

Kako izboljšati počutje po neprespani noči? (foto: Profimedia) Profimedia
24. 5. 2022

Če si ne zagotovite dovolj kvalitetnega spanca, se to lahko pozna tudi na vašem počutju. Preverite, kako si lahko pomagate.

Zaužijte beljakovine in zdrave maščobe

Če vam primanjkuje energije, obstaja več verjetnosti, da si boste želeli nezdravih živil. Ravno slednja pa bodo še dodatno poslabšala vaše počutje in naenkrat se boste znašli v začaranem krogu. Potrudite se, da svojemu telesu privoščite zdravo in uravnoteženo prehrano; predvsem je pomembno, da poskrbite za zadosten vnos beljakovin ter zdravih maščob.

Izpostavite se soncu

Naš notranji ritem se orientira po svetlobi, ki smo ji izpostavljeni. Ko se odpravite na sonce, svojemu telesu sporočite, da je čas, da se prebudi in začne z dnevom. Poskrbite torej, da že takoj zjutraj preživite nekaj trenutkov na soncu.

Odpravite se na sprehod

Verjamemo, da si po neprespani noči želite počivati in se vam ne ljubi premikati. A sprehod vam bo izjemno koristil; poleg izpostavljenosti soncu boste deležni tudi svežega zraka, premikanje pa bo še dodatno prebudilo vaše telo in pospešilo vašo cirkulacijo.

Odpravite se v posteljo ob enaki uri

Tudi, če ste neprespani in bi si želeli odpraviti spati prej, se potrudite, da se odpravljate spati ob vedno enaki uri. Tako boste najlažje dobili svoj ritem in poskrbeli, da boste resnično spočiti.