Znebite se muh, mravelj in komarjev: potrebujete le to poceni in preprosto sestavino

6. 6. 2024
Deli
Znebite se muh, mravelj in komarjev: potrebujete le to poceni in preprosto sestavino (foto: Profimedia)
Profimedia

Preprost, poceni in učinkovit trik, ki so ga uporabljale že naše babice.

Muhe, mravlje in komarji lahko okupirajo vaš dom v trenutku, ko odprete okno. A te nadležne insekte lahko odženete z uporabo preproste sestavine iz kuhinje. Trik je za portal krstarica.com razkrila babica Olga, ki ga že vrsto let uporablja in nikoli nima težav z insekti.

Ne spreglejte:

Pripravite mešanico s kisom

Babica Olga pravi, da je čudežna sestavina kis. V steklenički z razpršilom zmešajte alkoholni kis in vodo v razmerju 1:1. Mešanico nato razpršite okoli hiše, ob vhodnih vratih in po okenskih policah.

Kis je učinkovit način, da odženete vse insekte, kot so muhe, mravlje in komarji, stran od vašega doma, brez uporabe strupenih kemikalij, ki lahko škodujejo vam, otrokom in hišnim ljubljenčkom. Ker žuželke ne prenesejo vonja kisa, bodo bežale od vaše hiše. Vas pa vonj ne bo motil, saj bo izhlapel ravno toliko, da ga človeški nos ne bo zaznal, a bo vseeno odgnal insekte.

Na enak način se lahko zaščitite tudi pred ugrizi komarjev, ko sedite zunaj ali se odpravite v naravo. Mešanico razpršite po koži ali oblačilih. Ponovite vsakih nekaj ur, da ohranite učinek. Za prijetnejši vonj lahko v raztopino kisa in vode dodate nekaj kapljic eteričnega olja po vaši izbiri. Če dodate eterično olje sivke, bo mešanica še bolj učinkovita, saj komarje vonj sivke odganja.

Vir: krstarica.com

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič