Mravlje se nikoli več ne bodo vrnile v vaš dom: znebite se jih s sestavino, ki jo že imate v kuhinji

20. 5. 2024
Deli
Mravlje se nikoli več ne bodo vrnile v vaš dom: znebite se jih s sestavino, ki jo že imate v kuhinji (foto: Profimedia)
Profimedia

Kako se hitro, učinkovito in naravno znebiti mravelj doma?

Mravlje lahko postanejo prava nadloga, ko se pojavijo kjerkoli v hiši. Ko enkrat vstopijo in se razmnožijo, se zdi, da se jih nikakor ne moremo znebiti. Sicer so na voljo številna sredstva, ki pa niso naravna in so lahko zdravju škodljiva. Vendar imamo tudi dobro novico: obstaja kar nekaj domačih in naravnih preparatov, s katerimi boste mravlje za vedno odgnali stran od svojega doma.

Ne spreglejte:

Meta

Okoli svojega doma posadite poprovo meto, ki naravno odganja insekte. Lahko uporabite tudi eterično olje mete kot naravno sredstvo za zatiranje mravelj. Nekaj kapljic eteričnega olja nanesite na vato in z njo obrišite vsa potencialna mesta, kjer bi mravlje lahko vstopile v dom. Vato lahko tudi postavite v prostore, kjer se mravlje pogosto pojavljajo.

Kis

Zmešajte raztopino kisa in vode v razmerju 1:1 v razpršilki. Mešanico nato uporabite za odganjanje mravelj: razpršite jo okoli okenskih polic, vrat in drugih mest, kjer vidite, da mravlje vstopajo.

Limonin sok

Limonin sok ima podoben učinek, kakor kis. Naredite mešanico limoninega soka in vode v razmerju 1:3 in jo uporabite na mestih, kjer je največ mravelj.

S temi naravnimi rešitvami boste učinkovito in trajno odgnali mravlje iz svojega doma.

Vir: krstarica.com

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič