Mnogi ga obožujejo: sok zamenjajte s tem napitkom in izgubili boste 73.000 kalorij na leto

16. 5. 2024
Deli
Mnogi ga obožujejo: sok zamenjajte s tem napitkom in izgubili boste 73.000 kalorij na leto (foto: Profimedia)
Profimedia

Osvežujoč napitek ni le okusen, vendar lahko prinese številne pozitivne učinke - med drugim močno pomaga tudi pri hujšanju.

Sokovi in sladke pijače so način, s katerim po nepotrebnim zaužijemo veliko kalorij, čeprav nas v resnici ne nasitijo. Priporočljivo je, da raje uživamo vodo, če pa se nanjo ne morete navaditi, obstaja še ena zdrava in okusna alternativa: pripravite si osvežujoč napitek iz vode in kumar!

Ne spreglejte:

Kumare narežite na kolobarje in jih stresite v vrč, nato pa jih prelijte z vodo. Vse skupaj postavite v hladilnik in pustite stati nekaj ur, nato pa si pijačo privoščite čez dan, ko ste žejni. Napitku za dodatno svežino lahko dodate tudi nekaj listov sveže mete.

Voda s kumarami ima kar nekaj pozitivnih učinkov na telo:

  • Hidracija: dodajanje kumar vodi vam lahko pomaga dodatno hidrirati telo. To vam bo pomagalo preprečevati dehidracijo, povečati raven energije in izboljšati prebavo. 
  • Antioksidanti: kumare so bogate z antioksidanti, ki ščitijo vaše telo pred prostimi radikali, ki sicer prispevajo k razvoju različnih bolezni, vključno s srčnimi boleznimi in rakom.
  • Hujšanje: voda z dodatkom kumar je lahko koristna, če želite izgubiti težo, še posebej če jo uživate namesto sladkanih pijač. Zamenjava visoko kaloričnih pijač z vodo s kumarami vam lahko pomaga letno zmanjšati energijski vnos za kar 73.000 kalorij, piše krstarica.com.

Ta osvežujoč napitek torej ni le okusen, ampak vam lahko prinese številne zdravstvene prednosti, vključno s hidracijo, vnosom hranilnih snovi in antioksidantov ter podporo pri procesu hujšanja.

Vir: krstarica.com

Novo na Metroplay: "To so osnovni stebri zdravja" | Nina Dušić Hren