Slikopleskarji odkrili genialen trik za reševanje vlage in odstranjevanje plesni: potrebujete samo eno nenavadno sestavino

4. 6. 2024
Deli
Slikopleskarji odkrili genialen trik za reševanje vlage in odstranjevanje plesni: potrebujete samo eno nenavadno sestavino (foto: Profimedia)
Profimedia

Kako se doma znebiti vlage in plesni? Preizkusite ta preprost in poceni trik.

Vlaga in plesen v hiši sta izjemno neprijetna nadloga: prispevata k neprijetnemu vonju, ter povzročata rumenkaste ali črne madeže na stenah. Seveda pa predstavljata tudi veliko tveganje za zdravje in škodita predvsem dihalom.

Ne spreglejte:

Morda ste že preizkušali razne premaze proti vlagi, uporabljali belila ali druga sredstva, ki so lahko draga, obenem pa morda še dodatno škodljiva za zdravje. Kaj pa, če obstaja povsem preprost način, kako odstraniti vlago?

Zaradi vlage se pogosto lahko lušči tudi barva sten, kar je še posebej moteče za slikopleskarje. Zaradi tega so se domislili preprostega, a izjemno učinkovitega trika, ki odstranjuje vlago iz prostorov.

Uporabite pesek za mačje stranišče!

Da, prav ste prebrali. Pesek za mačje stranišče absorbira vlago in tako prepreči, da bi se ta zadrževala v prostoru. Obiščite trgovino za male živali in izberite pesek, ki dobro absorbira vlago, ima prijeten vonj in se sprime v grudice. Pesek nato stresite v skodelice in ga postavite na mesta, kjer imate največ vlage. Že po približno desetih dneh boste presenečeni nad rezultati.

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič