Kako (za vraga!) naj neham svoj videz primerjati z drugimi? (sprašujem za prijatelja)

21. 9. 2022

Ona ima mehkejše lase in on bolj mišičasto postavo ... Ali obstaja pot iz tega kroga primerjanja? 

Slika 1/3

Primerjamo se že zaradi preživetja: podzavestno ocenimo, kje smo v primerjavi z drugimi, ki nas obkrožajo. Pomembno vlogo pri tem igrajo tudi družbeni mediji, ki nas vabijo k takšnemu početju. 

Prav zaradi Instagrama, TikToka in podobnih omrežij vedno primerjamo zunanjost in ne naših vrednot ter dosežkov. Situacijo še otežujejo aplikacije za zmenke. 

Naloga, kako omiliti in odpraviti primerjanje, bo kar težka, a imamo nekaj napotkov.

OBRATNO PRIMERJANJE

Naravno je, da se vedno primerjate z nekom, za katerega menite, da je boljši od vas. S tem lahko tudi napredujete in se bolj potrudite, a ko začnete pretiravati, to zelo škodi mentalnemu zdravju. 

Tokrat naredite obratno in se primerjajte z nekom, za kogar menite, da ni boljši od vas. To vas bo prisililo, da postanete hvaležni in se zahvalite za vse, kar imate in jemljete kot samoumevno. 

Zahvalite se lahko tudi vsak dan za povsem običajne stvari: da ste zdravi, za vse, ki vas nasmejijo, da imate službo in streho nad glavo ... To bo koristilo mentalnemu zdravju in izboljšalo počutje.

profimedia

Preverite tudi TO so najboljša živila za ZAVIRANJE APETITA ali pa Otroku nikoli ne recite naj sedi pri miru – kaj bi morali narediti namesto tega (svetuje psihologinja)