TO so najboljša živila za ZAVIRANJE APETITA

TO so najboljša živila za ZAVIRANJE APETITA (foto: Profimedia) Profimedia
6. 9. 2022

Preverite, katera živila so najbolj učinkovita pri zaviranju apetita!

Ne glede na to, ali poskušate shujšati ali si samo želite bolj zdravo prehranjevati, obstajajo živila, ki bodo vašemu telesu zagotovila pomembna hranila in vam prinesla občutek sitosti, ne da bi ob tem morali zaužiti velike količine hrane.

Gre za preprosta, zdrava živila, ki napolnijo vaše telo z energijo in učinkujejo proti lakoti na zdrav način.

Mandlji

Mandlji so bogat vir antioksidantov, vitamina E in magnezija, obenem pa delujejo tudi kot naravni zaviralec apetita. Ena od študij je pokazala, da mandlji povečajo občutek sitosti in pomagajo pri uravnavanju telesne teže. (vir)

Ingver

Številne kulture že stoletja uporabljajo ingver za krepitev imunskega sistema, pospeševanje metabolizma in lajšanje želodčnih težav. Nekateri verjamejo tudi, da ingver pomaga pri zaviranju apetita.

Tofu

Ta bogat rastlinski vir beljakovin ni odlična izbira samo za vegetarijance! Tofu vsebuje veliko izoflavona, imenovanega genistein, za katerega se je izkazalo, da učinkuje kot zaviralec apetita.

Preverite recept za slasten tofu z gobami v sojini omaki >

Avokado

Pravo čudežno živilo, ki ga obožuje cel svet! Avokado se zaradi svoje vsestranskosti uporablja v mnogih okusnih jedeh, zaradi visoke vsebnosti vlaknin in zdravih maščob pa naj bi pomagal tudi pri zaviranju apetita.

Jabolka

Eno jabolko na dan, odžene zdravnika stran in pripomore k zmanjšanemu apetitu. Jabolka so polna vlaknin, ki pripomorejo k daljšemu občutku sitosti. Obenem uravnavajo nivo sladkorja v krvi, kar še dodatno lahko pomaga pri zaviranju apetita.

Vedno pa poskrbite, da je vaša prehrana uravnotežena ter da svojemu telesu zagotovite vsa ustrezna hranila. Obenem poskrbite tudi za redno gibanje, zadostno količino tekočine ter kakovostno življenje. V primeru, da razmišljate o drastičnih spremembah v prehrani, se posvetujte s strokovnjakom.

Vir: shape.com