Ko končate s službo, potrebujete natanko TO!

Ko končate s službo, potrebujete natanko TO! (foto: Profimedia) Profimedia
14. 11. 2022

Ko končno zaključite z delom, kaj je prvo, na kar pomislite? Vemo, kaj potrebujete! 😉

Poznate tisti občutek, ko končno odidete z dela in imate do konca dneva prosto? Lahko počnete karkoli ... Kaj naredite? Pridete domov in se usedete na kavč ter se ne premaknete, dokler ne pride čas za spanje? 

Za vas imamo nekaj boljših idej: 

Odklopite se! 

Najprej poskrbite, da se boste lahko miselno spočili do naslednjega dne. To pomeni, da ugasnete nepotrebne alarme, ne pregledujete elektronske pošte (vsaj ne službene), ne odnesete s seboj službenega računalnika, prav tako ne potegnite takoj iz žepa telefona in se ne priklopite na družbena omrežja. Nekaj časa le uživajte v miru in tišini. 

Skodelica čaja

Skuhajte si skodelico najljubšega čaja in jo spijte v miru. Ne hitite. Čaj ima lahko čudežno moč, da vas umiri in vam omogoči, da končno globoko zadihate. Da spustite vse težave vsaj za nekaj trenutkov. Še bolje bo, če skodelico čaja spijete s partnerjem ali prijateljem in se ob tem pogovorite. 

Gibajte se

Vsaj nekaj trenutkov posvetite gibanju, pa naj bo to lahkoten sprehod, hoja po stopnicah ali vodena vadba. To bo dobro vplivalo na vaše razpoloženje, vam dalo energije in poskrbelo tudi za težave kot so bolečine v spodnjem delu hrbta od prekomernega sedenja. 

Pohajanje po naravi

Ali le sedenje na klopci v gozdu za hišo. Kadar ste še posebej napeti in imate veliko skrbi, se pojdite nadihati svežega zraka v naravo. Narava bo sprostila vaše misli, vas umirila, spočila utrujene oči ... Vedno se izplača narediti nekaj korakov po gozdu. 

Topla kopel

Pa kaj potem, če še ni čas za prho? Če je vse, o čemer sanjarite že cel dan, vroča kopel, si jo privoščite kar takoj po službi. Očitno potrebujete sproščanje in telo vam to jasno sporoča. 

Preoblecite se

Možganom boste sporočili, da je prišel čas sproščanja in mirnosti, že če se preoblečete v udobna oblačila, slečete majico in predvsem sezujete tiste ozke čevlje, ki vas žulijo že cel dan. Dom naj bo varno zavetje, kjer se počutite udobno. 

Skuhajte obrok

Ja, ja, vemo, ne ljubi se vam vsak dan kuhati. Pravzaprav je to lahko precej sproščujoča aktivnost, če prižgete glasbo in vanjo vključite še partnerja. Telo vam bo hvaležno, če boste uživali domačo hrano, ki je veliko boljša od tiste iz restavracije. 

Pogovor z bližnjim

Včasih potrebujete skodelico kave z najboljšim prijateljem ali kom drugim, ki mu lahko poveste, kakšen dan ste imeli, ali o kateri drugi temi, če želite odmisliti službo. To je dobro zdravilo in sprostitev.