Navade, ki jih morate opustiti še letos

Navade, ki jih morate opustiti še letos (foto: Profimedia) Profimedia
6. 2. 2022

Naj bo 2022 vaše leto! Znebite se teh nezdravih navad.

Kajenje in pitje alkohola

Zelo nezdravi navadi, ki sta zaslužni za številne bolezni. Odvisnost je resna težava in čas je, da prevzamete kontrolo nad svojim zdravjem.

Pretirana uporaba telefona

V povprečju ljudje porabimo preko 3 ure na telefonu. Poizkusite zmanjšati ta čas in se raje odpravite v naravo, odkrijte nov hobi ali pa preživite kvaliteten čas z bližnjimi.

Še posebej se izogibajte uporabi telefona pred spanjem ter v času, ko ste v družbi. Tako se bo izboljšal vaš spanec ter vaši odnosi.

Nezdrava hrana in pijača

Vsak od nas si občasno privošči nekaj manj zdravega, a pomembno je, da s takimi živili ne pretiravamo.Poskrbite, da dnevno zaužijete dovolj sadja in zelenjave ter, da popijete dovolj vode. Izogibajte se pretirano mastni hrani in sladkim pijačam.

Prelaganje opravil na naslednji dan

Če neprestano prelagate opravila, se težje osredotočate in zmanjša se vaša produktivnost. Izogibajte se prelaganju in opravke storite takoj, ko lahko.

Kopičenje stvari

Znebite se vseh predmetov, oblačil in pohištva, ki vam več ne služijo. Tako boste v hiši, pa tudi v mislih naredili prostor za nove, pomembnejše in koristnejše stvari.

Prelaganje pregledov

Morate tudi vi na pregled, ki ga prelagate že nekaj časa? Vaše zdravje je na prvem mestu. Ne glede na to, ali gre za preventivni ali kurativni pregled, si vzemite čas in se odpravite.

Jemanje kritike osebno

Verjetno nobenemu ni najbolj prijetno slišati kritike. A potrudite se, da prisluhnete in (konstruktivno) kritiko tudi sprejmite. Nagibajte se k temu, da ste vedno boljša oseba in upoštevajte dobronamerne nasvete.

Toksični ljudje

Redno opazujte, kako se ob določenih osebah počutite. K čemu vas spodbujajo? Kakšni občutki vas ob njih navdajajo? Iz svojega življenja odrežite vse ljudi, ki imajo na vas slab vpliv in vas ovirajo pri rasti.

Neizražanje občutkov

Stopite v stik sami s sabo in se zavedajte svojih občutkov. Obenem pa teh občutkov ne skrivajte, temveč poiščite način, kako jih izraziti.

Veliki cilji

Rim ni bil zgrajen v enem dnevu. Super je, če imate dolgoročne večje cilje, a jih razporedite v več manjših korakov. Slavite majhne zmage in se nagrajujte za vsak napredek.

Izogibanje odgovornosti

Čas je, da sprejmete odgovornost za svojo srečo, občutke in dejanja. Poskrbite zase, hkrati pa bodite pripravljeni se opravičiti takrat, ko storite napako. Ne iščite izgovorov.

Ponos

Včasih smo preponosni, da bi priznali svoje napake. Letos opustite svoj ponos in bodite pripravljeni, da prisluhnete tudi drugim, se prilagajate ter po potrebi tudi opravičite.

"Neodvisnost"

Super je, da ste neodvisni in samostojni. Hkrati pa vam lahko škodi, če želite vse storiti sami. Naj vas ne bo strah vprašati za pomoč takrat, ko jo potrebujete.

Prirejeno po herway.net