Poletna osvežitev obraza: uporabite ta trik za sijočo kožo (+ 3 dodatni recepti za boljši učinek)

Poletna osvežitev obraza: uporabite ta trik za sijočo kožo (+ 3 dodatni recepti za boljši učinek) (foto: profimedia) profimedia
19. 7. 2021

Poletje je do kože precej neusmiljeno, zato poskrbite, da ji boste čisto vsak dan namenili nekaj minut. 

Sonce, visoke temperature, make-up, potenje, voda v bazenu ... Vse to vaši koži ni preveč po godu, kar tudi hitro pokaže. In medtem ko je za preostanek telesa dovolj visok zaščitni faktor in prekritost z oblačili, obraz zahteva nekaj več nege.

Veliko boste naredili že, če vsako jutro in večer kožo očistite in nanjo nanesete hranljive kreme, pri osvežitvi pa si lahko pomagate tudi z nečem iz vaše kuhinje, natančneje zamrzovalnika - z ledenimi kockami. 

Ste se kdaj po svojem obrazu sprehodili z ledeno kocko v roki? Takšna osvežitev ima lahko mnoge prednosti: 

Sijoča koža

Ob stiku ledu s kožo, se bodo sprva žile skrčile, posledično bo telo tja poslalo več krvi in pospešila se bo cirkulacija. Končni rezultat bo naravno zdrav in sijoč videz kože, ki ste jo hoteli doseči z dodatnimi plastmi ličil.  

Temni krogi okrog oči

Če ste eden tistih, ki ima pod očmi vedno temne kroge, ne glede na količino spanja, vam bo trik prišel prav. Uporabite lahko navadno ledeno kocko, ki jo podrgnete pod očmi, za boljši učinek pa zmešajte rožno vodo in sok kumar, zmrznite in ledene kocke uporabite vsako jutro. Učinek seveda ne bo viden čez noč, z vztrajnostjo pa se bo pokazala razlika. 

Zmehča ustnice

Razpokane in opečene ustnice od sonca niso nič kaj privlačne niti prijetne, saj imate lahko pekoč občutek. Nanje nežno položite ledeno kocko za nekaj trenutkov, s čimer boste ublažili vnetje in navlažili ustnice. Ne pozabite tudi na hidracijo!

Skrči pore

Pore sproščajo naravna olja in znoj, ki pomaga pri čiščenju in hlajenju. A če se zamašijo, nastanejo mozolji in druge nevšečnosti. Zato poleti večkrat sperite obraz z vodo, uporabite pa lahko tudi kocko ledu. Če jo podrgnete po predelih, kjer se vam pogosto pojavljajo akne in so pore bolj razširjene, jih bo led skrčil in preprečil nabiranje nečistoč. 

Omili vročinske izpuščanje

Tisti, ki vas izpuščaji doletijo vsako poletje, veste, kako nadležno in neprijetno je lahko. Pomagajte si tako, da kocko ledu zavijete v bombažno tkanino in jo položite na prizadeto mesto. Obkladek tako hladi kot pomaga pri rdečici. 

Nekaj receptov za ledene kocke

  • Za zabuhle oči

V vrelo vodo dajte dve ali tri vrečke zelenega čaja in počakajte, da se ohladi. Čaj prelijte v model za led in zamrznite. Kocke uporabite vsako jutro. Trik je v antioksidantih zelenega čaja, ki bo omilil videz zabuhlih oči. 

  • Za sončne opekline

Potrebuje ekstrakt aloe vere, s katerim napolnite model za led. Ko so kocke nared, jih previdno podrgnite po opečeni koži in pustite, da se voda posuši (ne brišite obraza z brisačo). 

  • Za utrujeno kožo

Zmešajte eno kumaro in sok ožete limone. Prelijte v model za led, zamrznite in uporabite po napornem dnevu. Tako kot pri kockah za opekline, tudi tu pustite, da se posušijo na koži naravno. 

Preverite tudi Ta 3 znamenja težko živijo brez športa in gibanja ali pa Imajo moje aktivnosti v naravi smisel?