TAKO morje v resnici vpliva na vašo kožo!

TAKO morje v resnici vpliva na vašo kožo! (foto: Profimedia) Profimedia
12. 7. 2022

Se tudi vi že veselite počitniškega skoka v morje? Preverite, kako to vpliva na vašo kožo!

Nič ni bolj zabavnega, kakor je poletni obisk plaže. Božanje sončnih žarkov, živahno vzdušje ter osvežitev v morju so nedvomno lepote, zaradi katerih tako zelo obožujemo poletje.

Poleg zabave pa ima morje še nekatere druge učinke. Preverite, kako deluje na vašo kožo.

Koristi morja na kožo

Morska voda vsebuje določene minerale, ki blagodejno vplivajo na kožo. Med njih prištevamo magnezij, kalij, kalcij, selen, cink, jod, natrij ter železo.

Omenjeni minerali lahko pomagajo pri obnovitvi kože, blažijo pa tudi razdraženo kožo in zmanjšujejo vnetje, zato je morska voda pomagala že številnim posameznikom s težavami, kot so ekcem, luskavica, izpuščaji itd.

Poleg tega pa morska voda lahko pomaga pri odstranjevanju odvečne maščobe na koži ter ima regenerativne učinke, zato lahko pomaga ljudem, ki imajo mastno kožo ali so nagnjeni k aknam.

K odpravljanju aken še dodatno pripomore dejstvo, da sol deluje antibakterijsko in tako lahko pomaga pri preprečevanju bakterij, ki povzročajo akne.

V kolikor imate kakršne koli kožne težave pa je vseeno pomembno, da se pred skokom v morje posvetujete z zdravnikom.

Obstaja tudi kakšna pomanjkljivost?

Čeprav je morska voda polna snovi, ki so za kožo koristne, skriva tudi nekaj nevarnosti. Težava je predvsem v onesnaženosti vode; ker človeštvo onesnažuje morje, slednje vsebuje snovi, ki so potencialno nevarne.

Ravno zaradi onesnaženosti lahko izpostavljenost morju povzroča dovzetnost za okužbe in bolezni kože.

Ko se torej odpravljate na počitnice je torej dobro, da izbirate destinacije, kjer je voda čim bolj čista, seveda pa je pomembno tudi, da kot posamezniki pripomorete k čim bolj čistemu planetu in posledično tudi morju.

Viri:
oxygenetix.com
live-freely.eltamd.com