Ali veste, zakaj bi morali na dvorišču vedno pustiti žlico sladkorja? Neobičajen nasvet, ki rešuje resen problem

19. 5. 2024
Deli
Ali veste, zakaj bi morali na dvorišču vedno pustiti žlico sladkorja? Neobičajen nasvet, ki rešuje resen problem (foto: Profimedia)
Profimedia

Morda še nikoli niste pomislili na to, da bi na svojem dvorišču pustili žlico sladkorja, a po prebranem boste to začeli početi.

Britanski naravoslovec David Attenborough je delil nenavaden, a izjemno koristen nasvet za vse, ki želijo prispevati k ohranjanju narave. Seveda bi to moral biti skupen cilj vsem nam.

Ne spreglejte:

Ko govorimo o okoljskem zdravju, je pogosto govora tudi o ogroženosti čebel. Slednje imajo veliko vlogo tudi pri našem življenju, predvsem pri opraševanju rastlin in pridelavi hrane.

Če bi čebele izginile s planeta, bi človeštvo imelo le še štiri leta življenja, je nekoč dejal Attenborough. Že zdaj pa so te majhne, a pomembne živali močno ogrožene. K njihovi ogroženosti močno pripomorejo tudi industrijsko kmetijstvo, intenzivna uporaba pesticidov, krčenje gozdov ter podnebne spremembe.

Da bi čebelam pomagali preživeti, David svetuje, da vsak na svoje dvorišče postavi žlico sladkorja, da bi se čebele lahko nahranile in pridobile energijo. Morda tega niste vedeli, vendar se čebele pogosto utrudijo in zaradi dolge poti, ki so jo preletele, nimajo več moči, da bi se vrnile v svoje panje, torej svoje domove.

Zmešajte žlico sladkorja z žlico vode in mešanico pustite na vidnem mestu. Zahvaljujoč tej kombinaciji se bodo čebele ponovno rehidrirale in pridobile potrebno energijo, da nadaljujejo svoje delo, ki je za vse nas življenjskega pomena.

Vir: krstarica.com

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič