S TEMI triki se boste zbujali polni energije!

S TEMI triki se boste zbujali polni energije! (foto: Profimedia) Profimedia
26. 5. 2022

Se tudi vi prebujate nenaspani in utrujeni? Preverite, s katerimi enostavnimi triki si lahko pomagate, da v jutro vstopite polni energije.

Investirajte v kakovostno vzmetnico

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se celo noč premetavali po neudobni postelji? Res je, da ima zdrav način življenja veliko opraviti s kvalitetnim spancem, a pomembno je tudi, da poskrbite za kvalitetno vzmetnico. Izberite tako, ki ni premehka, obenem pa ni pretrda ter je narejena iz kakovostnih materialov. Tudi posteljnino izberite iz kakovostnih materialov, ki bodo zagotovili še dodatno udobje in prispevali k kakovosti spanca.

Premišljeno si organizirajte svoj dan

Če ste zjutraj zaspani, najbrž nimate veliko energije in se zato raje lotite bolj umirjenih aktivnosti. A ravno zaradi tega ste lahko samo še bolj utrujeni. Zjutraj se lotite opravil, bodo prebudile telo in misli; odpravite se denimo na sprehod ali se lotite dela, izogibajte pa se poležavanju v postelji. Zvečer si privoščite umirjen čas in se izogibajte težjim aktivnostim ter uporabi ekranov.

Naj vas zbudi svetloba

Sodite tudi vi med tiste ljudi, ki imajo v spalnici zaprta polkna oziroma žaluzije? Ravno s tem onemogočate vašemu telesu, da bi se zbujalo po naravnem ritmu. Telo ima svoj naravni ritem, ki ga usklajuje glede na stanje zunaj. Če vas torej zbudi sončna svetloba, se bo vaše telo lažje in hitreje prebudilo. Da boste zvečer lažje zaspali pa opazujte sončni zahod.

Vzpostavite ritem

Zelo je pomembno, da v svojem dnevu vzpostavite ritem. Odpravljajte se v posteljo ob vedno enaki uri in zbujajte se ob vedno enaki uri. Sploh v začetku se svojega ritma držite tudi ob vikendih in praznikih ter na počitnicah. Tako se bo vaše telo privadilo na zbujanje in jutra bodo naenkrat postala nekaj povsem običajnega.