TAKO se izognete prehladu zaradi klime

TAKO se izognete prehladu zaradi klime (foto: Profimedia) Profimedia
17. 6. 2022

Se tudi vam pogosto dogaja, da se prehladite zaradi klime? Tukaj je nekaj trikov, kako se temu izognete!

Poskrbite za zmerno temperaturo

V vročih poletnih dneh nas morda pogosto zamika, da bi temperaturo doma ali v avtomobilu nastavili na najnižjo možno. A ravno s takim dejanjem lahko hitro pride do prehlada. Poskrbite torej, da je klima nastavljena na zmerno temperaturo; v splošnem to pomeni med 23 in 25°C.

Klimo vsako leto servisirajte

Ste vedeli, da tudi klima potrebuje reden servis? S tem odstranite morebitno umazanijo, ki prihaja v zrak. V kolikor klima ni redno servisirana, to lahko vpliva na kakovost zraka, kar pa lahko tudi razdraži dihala in povzroči prehladu podobne simptome.
Preverite, kako lahko ocenite kakovost zraka v svojem domu >

Oblecite se

Precej smiseln nasvet, na katerega pa pogosto pozabimo. Če se odpravite nekam, kjer veste da imajo hlajenje (trgovina, služba...), s seboj vedno vzemite še kakšen dodaten kos oblačila, ki vas bo ogrel. Takoj, ko začutite, da vam je mrzlo, se bolj oblecite (če nimate možnosti povišati temperature).

Poskrbite za svoj imunski sistem

Prehladom pa se boste izognili tudi tako, da okrepite svoj imunski sistem. Ostajajte aktivni, poskrbite za ustrezno prehrano ter se izogibajte stresnim situacijam. Prav tako pa telesu zagotovite tudi zadostno količino spanca. Z zdravimi navadami boste poskrbeli tudi za zdravo telo, zaradi česar bodo prehladi redkejši in blažji.