TO so aktivnosti, s katerimi porabite največ kalorij (in za katere ne potrebujete nobenih pripomočkov)

TO so aktivnosti, s katerimi porabite največ kalorij (in za katere ne potrebujete nobenih pripomočkov) (foto: Profimedia) Profimedia
15. 4. 2022

Si tudi vi želite bolj intenzivnih vadb, pri katerih boste porabili čim več kalorij? Preverite, katere aktivnosti so za to najbolj učinkovite.

Plavanje

Topli dnevi se približujejo, z njimi pa tudi odlična priložnost za plavanje. Odpravite se v bližnje morje, reko ali jezero in si privoščite aktivnost, pri kateri dela celo telo. Plavanje je super izbira tudi za starejše, saj blagodejno vpliva na sklepe, vseeno pa se v primeru težav prej posvetujte z zdravnikom.

Boksanje

Ena od najbolj intenzivnih aktivnosti predstavlja odličen vir sprostitve, obenem pa ob boksanju porabite tudi veliko kalorij. Za začetek in osnovne gibe ne potrebujete nobene vreče ali rokavic.

Tek

Klasična aktivnost, ki je dostopna praktično vsakomur. Poiščite bližnjo pot, nadenite si superge, pripravite si svojo najljubšo glasbo in se odpravite na tek. Tako se boste sprostili, nadihali zraka in porabili veliko kalorij.

Aerobika

Z intenzivno aerobiko lahko porabite ogromno kalorij, obenem pa okrepite celotno telo. Aktivnost si privoščite v družbi dobre glasbe, med samo vadbo pa bodite pozorni na pravilno izvajanje vaj.