To so stvari, zaradi katerih ne smete imeti slabe vesti

To so stvari, zaradi katerih ne smete imeti slabe vesti (foto: profimedia) profimedia
7. 8. 2018

Včasih se počutimo krive, ker počnemo stvari, ki nam koristijo in pomagajo napredovati. Nikoli ne bi smeli imeti slabe vesti zaradi naslednjih razlogov.

Vzamete si nekaj časa samo zase

Sami se odpravite na sprehod, brez prijateljev, družine, otrok in drugih, ki bi vas morda potrebovali. Je to narobe? Bi jim morali biti ves čas na voljo in s tem pokazati, da vam je mar?

Ker nimate super moči, ne morete čisto vsako sekundo poskrbeti za vse. Prav je, da si občasno vzamete čas zase, si odpočijete in se razvajate. Zdravi in polni energije boste najlažje pomagali drugim in jim stali ob strani. Zato se nikoli ne počutite krive, kadar potrebujete odmor le zase.

Izrazite svoja čustva

Dobro je, da znate kontrolirati svoja čustva, vendar to ne pomeni, da jih ne smete izraziti. Ne ozirajte se na nikogar, ki vas bo kritiziral, ker jočete, se smejete, ste jezni ali žalostni. To izkazuje iskrenost, medtem ko zatiranje čustev povzroči kopičenje negativne energije, ki izbruhne v nepravem trenutku in poslabša situacijo.

Včasih si privoščite sladico

Sicer se prehranjujete zdravo, doma pripravljate obroke in se trudite, da bi jedli veliko sadja in zelenjave. Občasno pa se ne morete upreti kosu čokoladne torte ali maminim piškotom, ki tako mamljivo dišijo. Privoščite si jih brez slabe vesti! Občasno razvajanje s sladicami ne bo naredilo velike škode. Kadar znate uravnavati sladke razvade, ne skrbite za zdravje.

Rečete “ne”

Ko se stvari nakopičijo ali enostavno veste, da nekaj ni za vas oziroma vsega ne boste morali opraviti sami, recite ne. Ne nakopljite si neskončne kopice dela le zato, ker ne želite razočarati. In ne počnite stvari, ki vas onesrečujejo, da bi osrečili druge. Postavite svoje meje in se ne pogajajte o vrednotah, ki jih postavljate na prva mesta.

Počnete to, v čemer uživate

Pa kaj potem, če ste ženska in uživate v športu, ki naj bi bil značilno moški, ali pa vam je všeč zvrst glasbe, ki je prijatelji ne poslušajo. To je vaš ventil za sproščanje, ob tem se počutite dobro in brezskrbno. Ne zatrite aktivnosti, ki vam lepšajo vsak dan le zaradi mnenj drugih. Vsak ima svojo strast, za katero bi si moral vzeti čas ne glede na to, kaj pravijo ostali.

Sami se odločite, kakšen videz želite imeti

Sledenje modnim trendom le zato, da bi zadostili kriterijem, je nesmiselno, saj vas ne bo osrečilo. Najbolje se počutimo, kadar smo urejeni tako, kot si sami želimo.

Razčistite odnose in se postavite po robu vsem, ki želijo diktirati, kako bi se morali oblačiti, kakšno frizuro naj bi imeli in česa se morate obvezno znebiti. Hvaležno sprejmite dobronamerne pripombe in kritike, vendar se ravnajte po svojih željah.

Naredili ste napako

Navdušeno ste se odločili, da boste pričeli s treningi teka, kasneje pa ste ugotovili, da je vaša tehnika pomanjkljiva. Nič hudega, to je priložnost, da jo popravite in napredujete.

Vsaka napaka je priložnost, da se nečesa naučimo. Če boste nanje gledali tako, se ne boste toliko obremenjevali s tem, kar ste storili narobe, ampak se osredotočili na to, kako se pobrati.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri