To so znaki, da več kot očitno potrebujete spremembo

To so znaki, da več kot očitno potrebujete spremembo (foto: profimedia) profimedia
17. 1. 2023

Ste na točki v življenju, ko bo potrebno nekaj spremeniti? To vam govorijo znaki, ki ste jih morda spregledali. 

Včasih nas življenje zanese na čudne poti, ki jim ne bi radi sledili, vendar ne ukrepamo in ne zavijemo. Morda je končno prišel čas, ko boste to spremenili. 

Naslednje stvari vam jasno kažejo, da vaše življenje hrepeni po spremembi: 

Občutek imate, da ste na istem mestu kot lani (in predlani?)

Spremembo potrebujete, kadar imate občutek, da ste se zataknili in ne morete naprej, ali ko se ozrete nazaj in se vam zdi, da ste na istem mestu kot pred enim letom. Nevarnost ni v tem, da bi obtičali, ampak da glede tega ne boste ničesar naredili. Morda vam trenutno ni niti več udobno tu, kjer ste. Čas je, da pretresete stvari in nekaj spremenite. 

Vaše želje so neuresničene

Vsak ima kakšno neuresničeno željo, vam pa se zdi, kot da so skoraj vse ostale neuresničene in to že precej časa. 

Želje nam dajejo smisel v življenju, vodijo naše odločitve in kažejo, kam bi radi, da nas vodi življenje. Ko jih ne uresničimo, čutimo, kot da nam nekaj manjka in da bi življenje lahko bilo boljše. Naredite načrt, kako boste prišli do prve od želja. 

Postali se suženj slabih navad

Slabih navad niti ne opazite, dokler ne postanejo tako velike, da začnete čutiti slabe posledice. Dobro veste, o čem govorimo. Pri nekomu je to zanemarjanje vadbe, pri drugem naročanje hrane namesto kuhanja, pri tretjem sladkarije ... 

Očitno morate nekaj spremeniti, če želite živeti bolj kvalitetno, imeti več energije in izkoristiti vsak dan. Vsaka navada se lahko opusti ali predrugači, če le imate dovolj volje in vztrajnosti. Se boste potrudili? 

Niste zadovoljni

Ni vam všeč, kjer se nahajate, ne čutite izpopolnjenosti in niste zadovoljni s tem, kar počnete ali imate, oziroma s tem, kjer ste. Ne skrbite, ne bo vedno tako, vendar boste morali sami kaj narediti. 

Verjetno ste le v kakšni slabši fazi - življenje se spreminja in ne bo vedno najboljše, niti najslabše. Skušajte razumeti, zakaj trenutno niste srečni. Ali niste zadovoljni s tempom, s katerim se premikate ali s smerjo, kamor greste? Ko si boste odgovorili na ta vprašanja, boste lažje našli pot, po kateri bi radi šli. 

Pregoreli ste

Čutite, da nimate dovolj energije že kar nekaj časa in ste celo malo pregoreli. Očitno se vam takšen način življenja ne bo ravno obrestoval, zato bo potrebno nekaj ukreniti. Najprej poskrbite zase: vzemite dopust, če je potrebno, posvetujte se z zdravnikom, naspite se, pojejte doma skuhan obrok ... Postavite se na noge. To lahko traja nekaj tednov, mesec ali celo leto. 

Potem spet osvojite navade, ki vas navdajajo z energijo, pozitivnim mišljenjem in jih imate radi. Vključite jih v svoj dan in ne dovolite, da ponovno odtavajo. 

Ne marate osebe, kakršna postajate

Veste, da postajate senca sebe in to vam nikakor ni všeč. Ali pa ste se celo spremenili v opravljivko, morda v tistega nadležnega sodelavca, ki se le pritožuje in nikoli ne vidi nič lepega? 

Nič ni narobe s tem, da vam trenutna podoba ni všeč. Spremenite jo. Ne bo se zgodilo čez noč, lahko pa vsekakor začnete že danes in ne naredite tiste stvari, ki vam ni všeč ali naredite kaj, kar ste opustili. Samo začnite.