Triki, s katerimi ogrejete telo

Triki, s katerimi ogrejete telo (foto: Profimedia) Profimedia
14. 3. 2022

Vas večkrat zebe? Imate vedno mrzle dlani in stopala? Preverite, s katerimi triki si lahko pomagate, se ogrejete in spodbudite svojo cirkulacijo.

Hladna prha

Prhanje z vročo vodo je prijetno in udobno, a hladna voda ima številne koristi na vaše zdravje. S hladno prho krepite imunski sistem, izboljšate svojo energijo ter tudi izboljšate cirkulacijo in uravnavate telesno temperaturo. Hladna prha je tako odlična za ljudi, ki jih pogosto zebe ali imajo hladne dlani ter stopala. Dovolj je, če se s hladno vodo prhate samo zadnjo minuto.

"Topla" živila

Ste vedeli, da vas nekatera živila lahko ogrejejo? To so predvsem taka živila, ki spodbujajo metabolizem: leča, polnozrnati izdelki, oreščki, krompir, jabolka, banane, korenje... Ogrejete se lahko tudi z začimbami, kot so ingver, čili, poper in česen.

Preverite recept za ingverjev čaj >

Izbira oblačil in obutve

Pomembno je tudi, da se ustrezno oblečete in obujete. Seveda imejte topla oblačila, ob hladnejših dneh pa ne pozabite tudi na rokavice, kapo in šal. Pomembno pa je tudi, da ne nosite pretesne obutve, saj ta ovira prekrvavitev. Izbirajte širšo, udobno obutev v kombinaciji s toplimi in mehkimi nogavicami.

Masaža stopal

Le kdo ne obožuje masaže stopal? Pripravite si razvajanje, ki bo koristilo tudi vaši cirkulaciji. Zmasirajte svoja stopala in se tako ogrejte.

Aktivnost

Pomembno je, da tudi v hladnejših dneh ostajate aktivni. V službi redno vstajajte ter se na hitro pretegnite in razgibajte. Tudi v prostem času ne pozabite na redno gibanje: že umirjen sprehod vas bo segrel in vam dobro del.