4 načini, kako telesu in duši privoščiti pravi počitek

4 načini, kako telesu in duši privoščiti pravi počitek (foto: Profimedia) Profimedia
4. 9. 2020

Ker počitek ni le nočni spanec. Telo in duša se lahko odpočijeta na različne načine, tako zelo preproste ... Da smo nanje že skorajda pozabili. Dajte jim spet priložnost. 

Pravi počitek boste telesu in duši privoščili tudi tako:

1.

Ulezite se, zaprite oči in ne počnite ničesar. Morda boste zadremali, morda bo to neke vrste meditacija. Pomembno je le, da ne počnete ničesar. Ne berete, ne gledate, ne poslušate ...

2.

Pojdite ven – brez mobilnega telefona! Povežite se z naravo. Če je le mogoče, pojdite nekam, kjer boste lahko sami. In dovolite umu, da odplava. Povezanost z naravo dokazano prispeva k ohranjanju dobrega duševnega zdravja

3.

Sprostite se v družbi. V družbi osebe, s katero imate posebno vez. Sprostite se lahko skozi pogovor, vendar mora biti pogovor o nečem, kar še okrepi občutek povezanosti in sproščenosti. Če je to vaš partner, pa je lahko crkljanje v tišini.

4.

Bodite popolnoma prisotni medtem, ko opravljate neko aktivnost, ki ni povezna z delom (karkšnimkoli). Denimo med pitjem čaja. To ni čas za razmišljanje o službi ali drugih opravilih (čeprav se lahko pojavijo tudi te misli), je preprosto … čas za čaj. Sprostite se ob tej izkušnji. Drugi primer je denimo kopel.

Seveda obstaja še več načinov: poslušanje glasbe, risanje ali slikanje, pletenje, ples …

Ne, čisto zares ne potrebujete veliko, da bi svojemu telesu in duši privoščili pravi počitek.

Ne potrebujete posebne opreme, naprav, posebnega prostora … Razen seveda narave.

Tako preprosto je. Le mi na to pozabljamo.

Ali pa ne zmoremo storiti. Preobremenjeni, z mislimi ves čas v pogonu, se nam zdi, da se bo skupaj z nami ustavilo tudi vse okoli nas. A veste kaj … Ne bo se.

Preberite:
Ali pa:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri