Masaže za regeneracijo telesa

13. 12. 2014

Z masažo odpravljamo energijske poškodbe in blokade, nastale zaradi vpliva patogenih dejavnikov, katerim se v življenju vsak dan izpostavljamo. Zato je masaža odlična za telo in dušo. Sprosti nas in nam da novo energijo.

Lomi lomi nui

V havajskem jeziku lomi lomi masaža pomeni ljubeče roke. Za Havajce je to še danes neke vrste življenjska filozofija in jo uporabljajo za zdravljenje.

Skrivnosti te tehnike so razkrili v šestdesetih letih 20. stoletja. Izvor masaže lomi lomi je v polinezijski masaži imenovani kahiloa, ki so jo izvajali njihovi šamani v havajskih templjih. Šamani so kralje masirali tako dolgo (tudi po več dni), dokler ti niso postali tako sproščeni, da so njihove misli in odločitve prišle iz njihove 'notranjosti'.

Lomi lomi masaža sprošča mišice in vrača sklepom gibčnost, res pa je tudi, da z njeno pomočjo vzpostavljamo globoko povezavo med masirancem in maserjem.

Tuina

Tuina je kitajska medicinska masaža. Je zelo pomemben del tradicionalne kitajske medicine. Temelji na njenem filozofskem razumevanju življenja in zdravja, kar je razloženo z naukom o yingu in yangu, z naukom o petih elementih ter s teorijo qi in meridijanov.

S tuina masažo manualno odpravljamo energijske poškodbe in blokade, nastale zaradi vpliva patogenih dejavnikov, katerim se v življenju vsak dan izpostavljamo – dolgotrajna žalost, strah, skrbi in jeza.

Kraniosakralna terapija

Kraniosakralna terapija je veja osteopatije, ki je specializirana za odpravljanje težav, povezanih z živčnim sistemom. Živčni sistem namreč uravnava vse funkcije telesa in skrbi za ohranjanje homeostaze v telesu.

Kraniosakralna terapija traja ponavadi od 30 do 45 minut, število terapij pa je odvisno od posameznikovega zdravja. Med terapijo posameznik leži na masažni mizi v udobnih oblačilih. Terapevt z nežnim dotikom izvaja pritiske in premike lobanjskih kosti in križnice, s čimer spodbudi sprostitev možganskih ovojnic in poveča pretok likvorja.

Thai joga

Thai joga masaža ima korenine v Indiji. Legendarni doktor Jivaka Kumar Bhaccha, s severa Indije, je masažo razvil pred več kot 2.500 leti v času Bude.

Osnova tajske masaže sloni na konceptu nevidnih energijskih kanalov, ki tečejo po telesu. Tu je jasno vidno indijsko ozadje in vpliv filozofije jogijev. Indijska filozofija razlaga življenjsko energijo (prano), ki teče po energijskih kanalih (prana nadi) in jo človek v telo absorbira z zrakom in s hrano.

Izmed velike množice teh kanalov je tajska masaža izbrala deset glavnih, na katerih ležijo posebno pomembne akupresurne točke.

Motnje v pretoku energije po teh kanalih ali premajhna zaloga prane lahko pripelje do bolezni. Z masažo je treba odstraniti blokade, stimulirati pretok prane in tako vzpostaviti splošno dobro počutje.

Refleksna masaža stopal

Refleksna masaža stopal je energetska masaža. Temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko na stopalih in da se s pritiskanjem na te refleksne točke lahko sprosti in uravnovesi celotno telo.

Namenjena je vsem, ki želijo spoznati in obvladati tehniko masaže stopala, več tisočletij starega naravnega zdravljenja in sproščanja celega telesa, spodbuditve krvnega obtoka in endokrinega sistema ter aktiviranja ali umiritve organskih funkcij.