Recept za uspešen teden: TO morate narediti vsako nedeljo

Recept za uspešen teden: TO morate narediti vsako nedeljo (foto: profimedia) profimedia
1. 2. 2021

Preverite, katere sestavine morate "zmešati" že v nedeljo, da bo teden odličen in čim manj stresen. 

Spremenite miselnost

Začeli smo z najtežjim korakom, a prej kot se ga lotite, bolj boste uspešni. 

Nedelja večinoma velja za dan za spanje in počitek po sobotni zabavi ter čas za maraton najljubše nadaljevanke. Kaj pa, če bi bila od sedaj naprej nedelja prvi dan v tednu? 

Samo pomislite: če boste že v nedeljo kaj pripravili in naredili v naprej, lahko to zelo razbremeni vaš teden, tudi če gre za malenkosti. Poleg tega se bo vaš teden po novem začenjal mirno, brez budilke, z obilnim zajtrkom in predvsem brez hitenja. 

Pripravite hrano

Ali pa vsaj naredite jedilnik za cel teden. Tako ne boste izgubljali časa in energije z razmišljanjem, kaj bi jedli in si na koncu naročili hitro hrano. Karkoli pripravite v naprej, naj bo to omaka, narezana zelenjava ali kaj podobnega, bo privarčevalo nekaj minut pri kuhanju, zato boste bolj verjetno jedli doma. 

Lahko pripravite tudi prigrizke ali zajtrk za ponedeljkovo jutro. 

Preletite rokovnik

Osvežite misli in se opomnite, kaj vas čaka v prihodnjem tednu. Tako se boste izognili presenečenjem in se boste pravočasno pripravili na pomembne stvari. Ne pozabite v rokovnik zapisati tudi vseh zabavnih dogodkov, kot so rojstni dnevi, srečanja s prijatelji, zmenek, izlet ...

Pospravite delovni kotiček

Če delate od doma, v nedeljo pripravite svoj kotiček za delo: 

  • organizirajte vse mape in liste, ki ležijo kar tako po mizi
  • odnesite skodelice in krožnike, ki so tu še od srede
  • s stola pospravite oblačila
  • "pospravite" namizje računalnika"
  • na mizo položite rokovnik ali stvar, ki se je morate lotiti najprej
  • dodajte kakšen detajl, kot je čokoladica ali šopek rož, da si polepšate jutro

Vsi, ki ne delate od doma, pa pripravite torbo z vsemi stvarmi, ki jih boste morali nesti s seboj in jih običajno v naglici iščete zjutraj. Pa ne pozabite na ključe, ki morajo biti na vidnem mestu!

1 stvar za sproščanje

Vzemite si čas za vsaj eno stvar, ki vas sprosti, spravi v dobro voljo in izboljša počutje. Naj bo to izlet, sprehod, joga, ustvarjanje, čas z otroki ... Brez izjeme naj bo to na urniku vsako nedeljo. 

Počitek

Nedelje so seveda tudi za poležavanje na kavču in branje knjige ali gledanje serije. S tem boste odmislili težave in se tudi mentalno pripravili na nov teden. Ne pozabite si privoščiti kakšne sladice (v omejeni količini) in vroče kopeli. 

Po navdihu shedreamsallday.com