Vprašanje, ki vam pokaže, kaj je zares pomembno v življenju

Vprašanje, ki vam pokaže, kaj je zares pomembno v življenju (foto: Profimedia) Profimedia
21. 5. 2022

In kako vam lahko odgovor pomaga pri najpomembnejših življenjskih odločitvah.

»Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši dan v tvojem življenju.«
—Mark Twain

Naš čas je omejen. V tem času počnemo marsikaj. Nekatere od teh stvari so pomembne. Druge ne. Nekatere nas naredijo uspešne. Druge ne. Pomembne stvari so tiste, ki dajejo našemu življenju smisel in osrečijo. Nepomembne kradejo naš čas.

Toda kaj je zares pomembno? In kakšna je prava definicija uspeha?

Je to najvišja stopnička na karierni lestvici, za katero ste/boste garali večji del svojega odraslega življenja? Sta to nov avto in hiša na obali?

Z vseh strani smo bombardirani s sporočili o tem, kaj naj bi bil uspeh. Oglasi sporočajo, da uspešni ljudje vozijo le določene avtomobile in kupujejo določene produkte – in če si tega ne moreš privoščiti, si vreden manj. Družbena omrežja so polna sporočil, kaj uspešni ljudje počnejo, kam potujejo, kaj oblečejo. Morda so vam o uspehu govorili že starši.

In potem pride vprašanje: kaj naj naredim s svojim življenjem, da bom uspešen? Kaj je zares pomembno?

Odločite se za svojo definicijo uspeha in živite v skladu s svojimi vrednotami!

Če ne boste imeli svoje definicije uspeha, bodo uspeh za vas opredelili drugi. Zato mnogi celo življenje s trdim delom stremijo k uspehu … Uspehu nekoga drugega.
Vprašanje, ki vam bo pomagalo najti odgovor

Kaj je zares pomembno, kaj uspeh pomeni vam ...

Če želite razumeti, kaj je zares pomembno, se vprašajte naslednje:

Ko bom dopolnil/a 100 let in se ozrl/a nazaj, kaj bo tisto, kar mi bo dalo občutek, da sem svoj čas dobro in pametno porabil/a?

Se spomnite – naš čas je omejen. In v tem času počnemo marsikaj. Nekatere od teh stvari so pomembne. Druge ne. In potem pride vprašanje: kaj naj naredim s svojim življenje, da bom uspešen?

Kar se v resnici sprašujemo, je: kaj pomembnega lahko naredim v času, ki ga imam na voljo.

Če boste zaslužili ogromno denarja, je to tisto, kar vam bo dalo občutek, da ste čas dobro porabili? Ali boste zadovoljni s svojim življenjem, ker ste lahko pomagali določenim ljudem? Morda pa se boste počutili izpopolnjene, če boste raziskali vse kotičke sveta?

Odgovor na zgornje vprašanje vam lahko pomaga najti definicijo uspeha – lastno definicijo uspeha. Poiskati, kaj je vam zares pomembno.

Ko boste definicio enkrat našli, jo zapišite. Ker vam bo to pomagalo še nadaljne razjasniti definicijo lepega življenja. In vedno jo nosite s seboj – ker bodo prišli trenutki, ko se boste morali opomniti.

Preverite še:

Po predlogi: PsichologyToday