10 znakov, da se vaše življenje spreminja na bolje

10 znakov, da se vaše življenje spreminja na bolje (foto: Profimedia) Profimedia
14. 1. 2022

Čeprav se vam ta trenutek ne zdi tako, saj greste morda skozi enega najtežjih obdobij vašega življenja.

Toda najboljše življenjske poduke potegnemo prav iz najslabših situacij in največjih napak. Tlakujejo nam pot do nečesa boljšega.

Tu je nekaj (včasih bolečih) znakov, da se vaše življenje čisto zares spreminja na bolje:

1.

Postaja vam jasno, česa si NE želite. Nenadoma se zavedate svojih nezdravih delovnih navad, zaznavate ljudi, ki so energijski vampirji in tudi to, da ne ostajate zvesti sebi …

2.

Ponovno se odpirate ljudem. Samoizolacija ni več najbolj privlačna možnost. Že če samo razmišljate o tem, da bi ljudem okoli sebe resnično lahko odprli srce, ste na dobri poti.

3.

Ste nepredvidljivo čustveni. Kar pomeni, da ne skušate potlačiti svojih čustev. Čutite in si dovolite čutiti. In ste korak bližje k temu, da se boste lahko s temi čustvi spoprijeli na pravi način.

4.

Veliko (nadležnih) klišejev postaja smiselnih. Vidite, zakaj je trdo delo pomembno, zakaj je pomembno živeti tu in zdaj in da je pozitivna naravnanost izbira. Vidite, da ljubezen ustvarjate in da živite življenje, ki si ga ustvarite. In vse ostalo, kar se vam je nekoč zdelo neumno in neuporabno.

5.

Postajate samozavestnejši. Kar je stranski učinek samozavedanja. Končno se bližate zdravemu ravnovesju, spoznavate in zavedate se tako pozitivnih kot negativnih plati sebe, ne da bi zanikali ali napihovali katerokoli.

6.

Spremembe, ki si jih želite, vam dajejo občutek, da ste to v resnici vi – ne izgubljate svoje integritete. V preteklosti ste morda sanjali o popolnem življenju, življenju, v katerem ste noro uspešni, bogati, neverjetno lepi in ljubljeni. Zdaj si želite življenja, ki odraža, kdo ste.

7.

Počutite se izgubljene. A to pomeni le, da se oddaljujete od svojih starih idej o tem, kakšni bi morali biti in kakšno bi moralo biti vaše življenje, kakšna bi morala biti vaša prihodnost.

8.

Lastne stiske vam pomagajo bolje razumevati sebe. Namesto da bi se borili proti svojim čustvom, travmam in nizki samozavesti, začenjate spoznavati, da se na drugi strani skriva resnica o tem, kdo v resnici ste.

9.

Začenjate se zavedati, da ste za težave v svojem življenju odgovorni vi sami. Ne glede na to, ali ste za nastalo situacijo krivi sami ali ne, če vpliva na vas, je vaša odgovornost, da spremenite. Igra krivde je nepomembna. Tako preprosto je to.

10.

Veste, da od življenja ne dobite vsega, kar bi lahko, a se hkrati začenjate zavedati, da morda tudi ne dajete dovolj. Sovražite svojo službo, a se hkrati ne potrudite iskati nove. Pritožujete se, da v vašem življenju ni ljubezni, a hkrati osebi ne date priložnosti. Vedno ste v stresu, vendar si ne prizadevate, da bi bili boljši pri uravnavanju tega čustva. Prepoznavate oboje: da želite več od življenja in razumete, da je čas, da začnete to tudi uresničevati.

Preberite še: